Gratis bezorgen boven € 750,-
Gratis bezorgen boven € 750,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 99,95.
Bezorging en Service in heel Belgie
Binnen 7 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Buxus vervanger

9 nov. 2019

Buxus vervanger de Ilex crenat is een goed alternatief daarvoor. 

De buxus zie je vaak en veel in de Nederlandse tuinen. Het is een populaire struik voor haagjes. Het is een haag die beschutting kan leveren en eenvoudig in zijn onderhoud is. Daarnaast kun je de buxus ook prima in een vorm snoeien. De buxus heeft een iconische uitstraling door zijn kleine en rondvormige blaadjes. Hij blijft het hele jaar groen. Doordat de buxus zo populair is en enorm in hoeveelheid is toegenomen is de buxus vatbaarder geworden voor ziektes. Op moment is de buxusmot actief. Als u hier last van heeft ziet u veel dode blaadjes, en kale takken. Ook zitten er spinsels in de struikjes die erg lijken op spinnenwebben. Dit proces kan heel snel gaan en is niet te herstellen. Helaas is de enige oplossing ze te verwijderen. Natuurlijk kunt u dan nieuwe buxus gaan planten, maar het risico is aanwezig dat de buxusmot opnieuw toe gaat slaan. U kunt ook kiezen voor een buxus vervanger.

Een goed alternatief voor de buxus is de Ilex Crenat. In de volksmond de Japanse hulst genoemd. Deze buxus vervanger komt 99% overeen met de gewone buxus. Hij heeft kleine, groen afgeronde blaadjes. Je zou bijna zeggen dat hij het broertje is van de buxus. Dit is ook een groenblijvende struik en prima geschikt voor hagen. Ze zijn ook winterhard. De Japanse hulst is de laatste jaren steeds populairder geworden in de Nederlandse tuinen.

Ook kun je als buxusvervanger denken aan de taxus baccata. Hij lijkt dan misschien wel minder op de buxus door zijn naalden, maar het is een struik die prima te snoeien is in elke vorm. De dichtheid van de taxus baccata en de buxus is vergelijkbaar. Daarnaast ideaal voor een haag, vanwege zijn trage groei. Met 2 snoeibeurten per jaar houd u een strakke haag.

Ook kan de liguster prima als buxusvervanger. De liguster is ook een populair haagsoort. Hij heeft een klassieke uitstraling net als de buxus. De bladeren zijn wel groter dan van een buxus en zijn niet rond maar puntvormig. Al deze buxusvervangers zijn te vinden in onze webshop. Er zijn meerdere keuzes, wat u kiest heeft alles te maken met u persoonlijke smaak.

Buxusvervangers bezorgen.

De buxusvervangers kunt u makkelijk en online uitzoeken bij onlinegroen.nl. Het bestellen van de buxusvervanger wijst vanzelf. Onlinegroen.nl bied kwaliteit buxusvervangers aan tegen een scherpe prijs. Wij leveren alleen A kwaliteit struiken. Wij kunnen leveren in alle soorten en maten. Wij bezorgen door heel Nederland voor een vast tarief, met uitzondering van de Waddeneilanden. Wij leveren alle bestellingen binnen 5 werkdagen bij u thuis.