Gratis bezorgen boven € 750,-
Gratis bezorgen boven € 750,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 99,95.
Bezorging en Service in heel Belgie
Binnen 7 werkdagen in huis
Aankoop garantie

U- en L-elementen

U- en L-elementen Wilt u uw tuin net iets extra’s geven? Dan zijn U- en L-elementen een uitstekende keuze! Deze elementen zijn namelijk erg veelzijdig te gebruiken waardoor u ze, op wat voor manier dan ook, kunt verwerken in een mooi design van uw tuin. Bij Online Groen heeft u de keus uit u- en l-elementen in verschillende maten en soorten waardoor er altijd wel iets voor u tussen zit.

Meer informatie >

21 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

21 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat zijn U- en L-elementen nou eigenlijk?  Dit zijn ontzettend populaire en veelzijdige elementen met een U of een L vorm. De praktische vormen van de elementen zorgt ervoor dat ze erg divers toepasbaar zijn. Verder worden de elementen gemaakt van beton, hierdoor brengen de elementen ook de voordelen van beton met zich mee.

Op wat voor manieren kunt u de elementen nou gebruiken? Zoals al eerder aangegeven zijn de elementen op een veelzijdige wijze toe te passen. Denkt u hierbij maar aan een zitplaats, of het nou als stoelen of als een bank zal zijn, u zult een stevige zitplaats creëren die u op een creatieve manier kunt verwerken in uw tuin. Bij een zitplaats kunt u natuurlijk ook een tafel plaatsen, hiervoor zijn de U-elementen erg geschikt. Bij een tafel kunt u gemakkelijk variëren van grootte door meerdere elementen te plaatsen.

Hoogte verschillen in u tuin opvangen met U en L elementen.

Verder kunt u hoogteverschillen in uw tuin goed opvangen met de elementen. Dit kunt u doen door middel van een trap of als afbakening van uw verhoogde terras. Zo creëert u diversiteit en diepte in uw tuin. Verder kunt u L-elementen goed gebruiken als omheining, als een plantenbak of een afscheiding voor een border.  Waar u nog meer voor kunt gaan met U- en L-elementen is bijvoorbeeld een houtopslag. Dit is ideaal wanneer u uw brandhout droog wilt bewaren maar geen ruimte heeft in uw schuur of voor een afdak om het hout onder op te slaan. Voor het maken van een houtopslag kunt u het beste gebruik maken van zowel U- als L-elementen. Zo kunt u meerdere U-elementen met de poten tegen elkaar aan te plaatsen om zo vakken te creëren.

Verschillende soorten en maten bij Onlinegroen.

De elementen zijn bij Online Groen in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Zo kunt u kiezen voor een U-hoekelement of gewoon U-elementen in het antraciet of gewoon in het grijs. Hoekelementen zijn ook verkrijgbaar in L-hoekelementen, hierbij kan de afmeting variëren van 100x40x40cm  tot 40x40x40cm. Hiernaast zijn de gewone L-elementen ook verkrijgbaar in grijs of antraciet met afmetingen die net als de U-elementen variëren van 100x40x40cm tot 40x40x40cm.

Waar moet u nou opletten bij het plaatsen van de U- of L-elementen? De manier van plaatsen verschilt natuurlijk per toepassing van de elementen. Wilt u bijvoorbeeld een bloembak maken of een border? Zorg er dan voor dat de ondergrond stevig en vlak is. Daarbij komt dat de grond niet te nat mag zijn, anders gaan de elementen namelijk verschuiven of scheef zakken. Bedenk daarom hoe de waterafvoer zal gaan lopen. Bij het plaatsen van L-elementen moet u ervoor zorgen dat de elementen goed op hun plek zitten, hier kunt u voor zorgen door de voet van de elementen vol te storten met zand. Wanneer u de elementen met de voet naar boven wilt hebben staan, dan kunt u een sleuf graven en de elementen op hun plaats vastzetten met cement.

Wat betreft het plaatsen van U-elementen hoort u te zorgen voor een vlakke en stevige ondergrond. Wanneer u de elementen gebruikt voor een bloembak, denk dan ook hierbij aan de waterafvoer.

Verder is het belangrijk dat de elementen waterpas tegen elkaar aan worden geplaatst. Wanneer u extra stevigheid wilt voor u elementen kunt u de naden aan elkaar lijmen of kitten.

Met de betonnen U- en L-elementen geniet u van creaties van een sterk en duurzaam materiaal dat alle weeromstandigheden kan trotseren. Daarbij komt dat beton ook nog eens een tijdloze uitstraling heeft waardoor u er nooit op uitgekeken zal raken.