Gratis bezorgen boven € 750,-
Gratis bezorgen boven € 750,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 99,95.
Bezorging en Service in heel Belgie
Binnen 7 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Hortensia

Hortensia kopen | hydrangea planten zijn erg populair in de nederlandse tuinen. Het is ook niet erg verwonderlijk, want ook de grote Hortensia planten heeft hele mooie sierlijke bloemen en is in vele soorten en kleuren.

U kunt bij ons makkelijk online kopen, tegen de scherpste prijs. Bij de beste Hortensia kwekerij vandaan.

Bij onlinegroen.nl koopt u kwaliteit met 2jaar 100% aankoop garantie op al onze producten.

Meer informatie >

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Hortensia planten.

Hortensia planten zijn in vele kleuren te bestellen: wit, blauw, roze, paars en limelight en ook grote hortensia kopen. De zuurgraad van de grond is bepalend voor de kleur. Door de juiste bijvoeding blijven de kleuren het mooist. De bloemen van de Hortensia planten hebben ook verschillende groeivormen, ze groeien in bolvorm, schermvorm en pluimvorm. In de tuin bloeit de Hortensia van juni t/m september. De hortensia kan ook in een pot geplant worden en zo een mooie sierwaarde zijn op het terras of balkon. 

Bloemen van de hortensia zijn ook erg geschikt om te drogen en zijn zo een mooi decoratiestuk in huis.

Een hortensia is een veelvoorkomende plant. Hij komt voort uit het plantengeslacht de Hydrangea. De hortensia heeft een prachtige en opvallende bloeiwijzen. Het verschilt per soort wat voor bloeiwijze. Je hebt met prachtige pluimen, afgeplatte schermen of bolvormige bloeiwijzes. Op dit moment is de tuinhortensia nog de bekendste hortensia. In prachtige kleuren als roze, wit, rood of paars/blauw. Steeds meer zie je de Annabelle in de Nederlandse tuin voorkomen. De Annabelle heeft een prachtige bolvormige bloeiwijze. Het lijken net sneeuwballen. Ook zijn er nu sterke en doorkleurende selecties te krijgen. Deze worden geselecteerd op verse kleuren maar ook naar de classic kleuren.

Het is belangrijk dat de hortensia standplaats gunstig is, want een hortensia wordt het liefst op een zonnige of half schaduw plaats geplant. Dit is een vereiste voor een prachtige bloei. Ook is het belangrijk in wat voor soort grond de Hortensia geplant word. Een Hortensia groeit het beste op kleiachtige grond. Deze grond moet ook nog eens vruchtbare en vochthoudende grond zijn. Is de grond waarin de hortensia staat zuurhoudend, dan zullen de bloemen van de hortensia prachtig verkleuren. In het vroeg voorjaar of wel in maart kun je het beste een hortensia planten. Een hortensia kun je ook oktober of november planten. Een hortensia snoeien is niet moeilijk. Een hortensia zal de helft van het jaar bloeien. Het is belangrijk dat je dan niet snoeit. Een hortensia snoei je in ruststand. Het beste is om te snoeien in april of oktober. In deze periode is de hortensia in ruststand. Snoei de hortensia niet als het vriest.

Het planten van de hortensia.

Het liefst staat een hortensia plant in de zon of halfschaduw. In deze situatie zal de hortensia het mooist bloeien. Als grond is het belangrijk dat het normaal tot zuur is. Doordat een hortensia wel 3 meter hoog kan worden is het belangrijk om te kijken hoe dicht je ze bij elkaar zet. Op één m² kun je 3 tot 5 hortensia’s planten. Dit hangt af van de grote bij aanschaf en hoe groot je ze laat groeien.

Hortensia met pot hortensia planten per m².

Hortensia de kleine maten worden het hele jaar met pot geleverd, dit is om het vocht bij de plant te houden. Grote maten worden met kluit geleverd, boven de 1 meter hoge hortensia planten. 

Hortensia planten per m2. Dit is afhankelijk van de hoogtemaat. Onder de 1 meter hoogte, kunnen er 5 per m² geplant worden, bij grotere maten 3 met viekante meter.

Hortensia bezorgen.

Hortensia planten worden makkelijk bij ons thuis geleverd, geen gesleep en een vieze auto meer. Wij leveren tegen een vaste lage bezorgkosten door heel Nederland. Ons Hortensia worden altijd vers geleverd. 

Een hortensia snoeien.

De verzorging van de hortensia, zoals snoeien is niet perse nodig bij de boeren hortensia en de pluimhortensia. Wat wel belangrijk is dat je de oude bloemen wegknipt. Als je deze soorten wel snoeit zal de bloei het jaar erop een stuk minder zijn. Bij de Annabelle is het wel belangrijk te snoeien om de mooie grote bol bloemen te krijgen. 

Snoeien kun je met een knipschaar doen. Je knipt niet meer dan één derde van de plant. Belangrijk is dat de dode takken er uitgeknipt worden. Vind je het niet erg dat de hortensia groot word, dan is het niet noodzakelijk dat je een hortensia snoeit. Wil je groei van een remmen, dan kun je de wortel snoei toepassen. Wortel snoei is dat je de met de spade enkele wortels door steekt. Door dit te doen belemmer je de aanvoer van voeding. Dit zal de hortensia minder snel laten groeien.

Meer bekende soorten.

Lavendel

Rhododendron

Haagplanten.