Gratis bezorgen boven € 750,-
Gratis bezorgen boven € 750,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 99,95.
Bezorging en Service in heel Belgie
Binnen 7 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Mortel

Mortel Bent u van plan om te klussen binnen of buiten uw huis, dan is mortel een bouwstof die u niet kunt misse! Voor mortel kunt u bij Online Groen terecht zo kunt uit verschillende soorten mortel kiezen, dit is afhankelijk van het toepassingsdoel van het mortel. Gaat u voor snelbetonmortel of juist voor voegmortel?

Meer informatie >

11 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

11 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat is nou precies mortel? Mortel is een bouwstof, een mix die bestaat uit een bindmiddel een toeslagstof en water. De bindmiddelen die vaak worden gebruikt zijn cement of kalk en een veel gebruikte toeslagstof is zand. Er zijn verschillende soorten mortel, deze onderscheiden zich van elkaar op basis van sterkte en de toepassing.

Om maar eens een paar soorten mortel op te noemen:

Metselmortel; dit is mortel die, zoals de naam al aangeeft, word gebruikt om te metselen. Dit soort mortel word vaak gemaakt van cement, zand en water om zo een juiste specie te creëren die sterk genoeg is voor het bouwen van een muur.

Betonmortel; dit mortel word ook wel betonspecie genoemd en bestaat uit een mix van cement, zand, water maar ook grind. Dit soort mortel kan voor verscheidene klussen worden gebruikt, of het nou binnen of buitenhuis is.

Voegmortel; dit soort mortel bestaat vaak uit cement, zand en water. Voegmortel kunt u gebruiken van het voegen van uw muur of bestrating om een strakke afwerking te creëren.

Snelbetonmortel; dit soort mortel is ideaal wanneer u mortel nodig heeft voor klussen binnen of buiten uw huis. Snelbetonmortel heeft als eigenschap snel te drogen wat goed van pas komt bij het plaatsen van bijv. een paal of speeltoestel.

Soorten mortel bij Onlinegroen

Bij Online Groen heeft u de keus uit een mooi assortiment aan mortel. Zo kunt u kiezen voor snelbetonmortel of voegmortel. Wat betreft de voegmortel heeft u bijv. ook nog keus uit voegmortel Pro of voegmortel Easy. Alhoewel deze twee soorten veel op elkaar lijken, blijft het voegmortel Pro wat langer flexibel bij het aanbrengen.

Wat zijn nou de voordelen van het Fixs voegmortel dat Online Groen voor u beschikbaar heeft?

Of u nou kiest voor het voegmortel Pro of Easy, beiden zijn waterdoorlatend, vrijwel geheel klaar voor gebruik en gemakkelijk en snel te verwerken. Hierbij komt ook nog eens bij dat het Fixs voegmortel milieuvriendelijk is en er voor zorgt dat onkruid geen kans heeft om te groeien. Dit zorgt ervoor dat uw tuin nog onderhoudsvriendelijker word.

Wanneer u begint met het voegen van een bestrating vraagt dit natuurlijk wel enige voorbereiding. Zo kunt u van tevoren alle benodigde materialen klaar leggen om zo georganiseerd mogelijk aan de slag te kunnen. Om u een paar tips mee te geven; let op de weersverwachtingen, invoegen met regen is namelijk zeker niet ideaal maar hetzelfde geld ook voor een hele hete zon. Verder kunt u het best gebruik maken van een bezem of een rubberen trekker Wanneer het mortel wilt aanbrengen in de voegen, moet u eerst de bestrating goed nat maken. Hierna kunt u beginnen met het invegen van de voegen met het mortel. Bij het invoegen kunt u eventueel wat water eraan toevoegen, let er wel op dat het niet te veel is om uitspoeling te voorkomen.

Voor de afwerking kunt u mortelresten voorzicht verwijderen met wat water en een rubberen trekker. Het wegvegen hoort u, als we kijken naar de bestratingselementen, diagonaal te doen.

Wanneer u uw bestrating heeft ingevoegd hoeft u alleen nog maar te wachten totdat het goed droog is en kunt u verder genieten van uw mooie bestrating!