Gouden regen

Gouden regen kopen komt van oorsprong uit Midden- en Zuid-Europa, en doet zijn naam eer aan door de mooie volle goud/gele bloemtrossen.

De bloemtrossen geuren bovendien ook heerlijk en ontstaan in mei-juni.

Bij onlinegroen.nl koopt u kwaliteit met 2 jaar 100% aankoop garantie op al onze Gouden-regen

Meer informatie >
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Over de Gouden regen.

De gouden regen in het Latijns de Laburnum watereri Vossij. Een gouden regen is een treurboom. Alleen dan een treurboom met mooie goudgele, hangende vlinderbloemtrossen. Deze bloemen bloeien in mei en juni. Het is een zeer mooie en opvallende verschijning. De bladeren van een goudenregen zijn lang en drietallig. De onderkant van de bladeren is licht grijsgroen. De schors van een goudenregen is groenachtig bruin en glad. Een goudenregen verliest zijn bladeren in de herfst. Hiermee is het dus geen groenblijvende struik. Een gouden regen zie je steeds meer in de Nederlandse tuin en is daarmee ook de bekendste treurbomen. De gouden-regen kan wel tot 9 meter hoog worden. De gouden regen groeit op nagenoeg alle grondsoorten. Het enige waar een gouden-regen niet tegen kan is een te natte bodem. Het is ook belangrijk dat de grond goed vocht door latend is. Het beste staat de goudenregen in halfschaduw. Een goudenregen hoef je niet te snoeien. Wel kun je het dode hout verwijderen. Een gouden regen is heel mooi in je tuin maar let wel op dat de peulen van de gouden regen giftig zijn voor mens en dier.

Gouden regen boom planten wanneer ?

De Gouden regen blijft een kleine boom en zal gemiddeld niet hoger worden dan 5 meter. Doordat deze Gouden-regen boom niet zo groot wordt is hij uitermate geschikt voor kleine tuinen. De Gouden regen heeft een peulvrucht welke giftig is.