Gratis bezorgen boven € 500,-
Bezorging en Service in heel Belgie
Binnen 7 werkdagen in huis
2 jaar garantie

Gouden regen

Gouden regen kopen komt van oorsprong uit Midden- en Zuid-Europa, en doet zijn naam eer aan door de mooie volle goud/gele bloemtrossen.

De bloemtrossen geuren bovendien ook heerlijk en ontstaan in mei-juni.

Bij onlinegroen.nl koopt u kwaliteit met 2 jaar 100% aankoop garantie op al onze Gouden-regen

Meer informatie >
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Over de Gouden regen.

De gouden regen wordt in het Latijns de Laburnum watereri Vossij genoemd. Een gouden regen is een treurboom. Alleen dan een treurboom met mooie goudgele, hangende vlinderbloemtrossen. Deze bloemen bloeien in mei en juni. Het is een zeer mooie en opvallende verschijning. De bladeren van een goudenregen zijn lang en drietallig. De onderkant van de bladeren is lichtgrijsgroen. De schors van een goudenregen is groenachtig bruin en glad. Een goudenregen verliest zijn bladeren in de herfst. Hiermee is het dus geen groenblijvende struik. Een gouden regen zie je steeds meer in de Nederlandse tuin en is daarmee ook de bekendste treurboom. De gouden-regen kan wel tot 9 meter hoog worden.

De goudenregen groeit op nagenoeg alle grondsoorten. Het enige waar een gouden-regen niet tegen kan is een te natte bodem. Het is ook belangrijk dat de grond goed vocht door latend is. Het beste staat de goudenregen in halfschaduw. Een goudenregen hoef je niet te snoeien. Wel kun je het dode hout verwijderen. Een gouden regen is heel mooi in je tuin maar let wel op dat de peulen van de gouden regen giftig zijn voor mens en dier.

Gouden regen boom planten wanneer ?

De Goudenregen blijft een kleine boom en zal gemiddeld niet hoger worden dan 5 meter. Doordat deze Gouden-regen boom niet zo groot wordt is hij uitermate geschikt voor kleine tuinen. De Gouden regen heeft een peulvrucht welke giftig is.

Bezorgen van bomen.

Het laten bezorgen van de straat bomen is een vak apart. Om deze te vervoeren heeft een goede aanhanger nodig of grote bestelbus. Met onze bezorgservice leveren wij  de bomen vakkundig en snel bij u thuis en zetten deze netjes op de oprit. Wij leveren in e volgende provincie's,  Provincie Friesland, provincie Groningen, provincie Drenthe, provincie Overijssel, provincie Gelderland, provincie Utrecht, provincie Zuid – Holland, provincie Noord – Holland, provincie Limburg, provincie Flevoland, provincie Zeeland en provincie Brabant. Wij werken met speciale transport bedrijven die veel ervaring hebben met het vervoeren van bomen. Ze gaan voorzichtig met de bomen en takken om, om schade aan de bomen zoveel mogelijk te voorkomen.