Gratis bezorgen boven € 750,-
Gratis bezorgen boven € 750,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 99,95.
Bezorging en Service in heel Belgie
Binnen 7 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Opsluitbanden

Opsluitbanden Wanneer u tijd in uw bestrating gaat steken, wilt u natuurlijk niet dat het allemaal voor niets is geweest en uw bestrating na korte tijd al is verschoven en verzakt. Dit kunt u gemakkelijk voorkomen door gebruik te maken van opsluitbanden. Bij Online Groen heeft u de keuze uit opsluitbanden in verschillende maten en kleuren.

Meer informatie >

15 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

15 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wanneer u uw tuin of oprit gaat bestraten wilt u natuurlijk dat dit een bestrating is die voor langere tijd meegaat en er netjes uit zal (blijven) zien. Zo moet de bestrating tegen enige belasting kunnen en hierbij niet verzakken of verschuiven. Om het gewenste resultaat te bereiken kunt u opsluitbanden, die ook wel betonbanden worden genoemd, gebruiken. Deze banden sluiten de bestrating in waardoor er geen kieren of gaten kunnen ontstaan. Daarbij zullen de banden er ook nog eens voor zorgen dat het zand onder de bestrating niet zal wegspoelen, waardoor de bestrating niet zal verzakken of verschuiven.

Waarom zijn opsluitbanden nodig?

Maar waarom zou u nou kiezen voor opsluitbanden? Ten eerste zijn de betonnen opsluitbanden zeker niet duur waardoor ze zowat in ieders budget passen. Daarnaast gaan ze ook nog eens ontzettend lang mee waardoor ze erg duurzaam zijn. Daarbij voorkomen opsluitbanden, zoals al eerder is vermeld, dat uw bestrating zal verzakken bij een lichte of zware belasting. Daarnaast zullen kieren en gaten ook voorkomen worden door de toepassing van opsluitbanden. Maar dit zijn zeker nog niet de enige voordelen van opsluitbanden. Deze banden voorkomen namelijk ook overgroei van uw gazon over uw terras en zijn ook ideaal te gebruiken om kleine hoogteverschillen te idealiseren. Verder kunt u kiezen tussen rechte banden of palissade banden, zo kunt u een moderne of juist wat landelijkere tuin sfeer creëren in uw tuin.

Bij Online Groen zult u opsluitbanden tegenkomen in o.a. grijs en antraciet. Met deze kleuren zullen de opsluitbanden altijd bij uw (sier)bestrating passen. Maar stel dat u de kleur heeft gekozen, voor welke maat moet u dan gaan? Dit hangt af van de bestrating die u gaat leggen, de banden moeten namelijk iets hoger zijn dan de bestrating. De breedte van de banden hangt meer af van uw persoonlijke smaak en op welke wijze u de banden wil gaan toepassen. Zo kunt u de banden toepassen bij o.a. grind, split tegels of klinkers. Een dikkere opsluitband betekend niet zozeer dat deze de bestrating ook beter sluit. Wat betreft de lengte van de banden maakt dit niet zozeer verschil voor de toepassingswijze hiervan. De lengte van opsluitbanden heeft verder niet zoveel invloed, hiervoor is daarom ook vaak een standaard lengte van 100 cm gesteld.

Het plaatsen van de opsluitbanden!

Hoe kunt u nou de opsluitbanden op een goede wijze plaatsen? Een mooi voordeel van opsluitbanden is dat het plaatsen van de banden erg gemakkelijk is en daarbij ook nog iets is wat u zelf kunt doen. Voordat u gaat beginnen met het plaatsen van de banden en bestrating kun u het beste een ontwerp maken van de bestrating met daarbij de juiste afmetingen. Op deze wijze krijgt u een duidelijk beeld van het aantal benodigde banden en waar u deze moet gaan leggen.

Wat betreft het plaatsen van de banden zelf hoort u de opsluitbanden te plaatsen voordat u de bestrating gaat leggen, op deze wijze zullen de banden het meeste effect hebben. Om de banden te kunnen plaatsen moet een u eerst een gleuf graven die net iets breder is dan de band zelf. Houd bij het graven en plaatsen wel rekening met het hoogteverschil tussen de banden en de bestrating, de banden horen namelijk iets boven de bestrating uit te komen. Verder moet u ook rekening houden met de waterafvoer, creëer om deze reden een lichte afloop van ongeveer 2cm daling per strekkende meter. Zorg er wel voor dat het water onderaan de afloop op een juiste wijze weg kan stromen. Wanneer u uiteindelijk de banden heeft geplaatst kunt u ze nog controleren op de hoogte en ligging, gebruik hierbij een waterpas. Wanneer de banden goed liggen kunt u verder met straten om uiteindelijk te kunnen genieten van uw mooie, stevige en strakke bestrating!

Opsluitbanden laten bezorgen in elke provincie!

In deze provincie in Nederland wordt de opsluitbanden bezorgd.

Provincie Gelderland provincie Utrecht Zuid Holland Noord holland Limburg Flevoland Zeeland Brabant Drenthe Friesland Overijssel Groningen.