Dwergmispel

Dwergmispel kopen is een hele bekende onder de bodembedekkers. U kunt bij ons makkelijk online kopen, tegen scherpe prijs.

Met zijn rood/orangje besjes wordt de Cotoneaster veel aangeplant in plantsoenen en tuinen.

Bij onlinegroen.nl koopt u kwaliteit met 2 jaar 100% aankoop garantie op al onze producten.

Meer informatie >
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Over de Dwergmispel.

Doordat de Dwergmispel Cotoneaster de hele bodem begroeit krijgt het onkruid geen kans om te groeien, het is dus een goede onkruidbestrijder. De meeste Cotoneaster soorten zijn wintergroen en zo heeft u ook in de winter een groen 'tapijt'. Een Cotoneaster heeft als sierwaarde zijn compacte kleine blaadjes en mooie kleurige bessen. Bodembedekkende Dwergmispel Cotoneasters vergen weinig onderhoud alleen bij het groter worden zullen ze gesnoeid moeten worden.

Een Dwergmispel komt vooruit de rozenfamilie. In het Latijns de cotoneaster genoemd. Er zijn meerdere soorten maar de meesten zijn struiken. Een enkel soort zal kunnen uitgroeien tot bomen. Hij is een groenblijvende struik. Dit betekend dat hij ook in de winter zijn groene bladeren zal behouden. En is hierdoor een prachtige bodembedekker. De dwergmispel is daarnaast ook een hele goeie onkruidbestrijder. Doordat hij de bodem bedekt geeft hij onkruid geen kans om te groeien. De bladeren van de dwergmispel zijn glad en niet heel groot. De bloemen zitten meestal met meerdere bij elkaar. Heel soms staan ze alleen. Je zie meestal als bodembedekker, maar kan ook zeker als sierplant gebruikt worden. Steeds vaker zie je de dwergmispel ook in plantsoenen gebruikt worden. Hij heeft ook vruchten. Dit zijn kleine kleurige besjes. Het onderhoud van een dwergmispel is minimaal. Je hoeft ze ook niet perse te snoeien. Alleen bij het groter worden van een dwergmispel kun je hem terug snoeien.