Gratis bezorgen boven € 750,-
Gratis bezorgen boven € 750,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 99,95.
Bezorging en Service in heel Belgie
Binnen 7 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Hakken cultivators

Hakken, cultivators Om uw tuin goed te kunnen onderhouden bent u natuurlijke allerlei verschillende tuingereedschappen nodig om flink aan de slag te kunnen. Zo kan een van deze benodigdheden natuurlijk ook een hak, of cultivator zijn, hiervoor kunt u terecht bij het ruime assortiment dat Online Groen voor u beschikbaar heeft gesteld. 

Meer informatie >

27 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

27 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Een cultivator word eigenlijk voor dezelfde doeleinden gebruikt. Een cultivator heeft 2 ‘haken’ waarmee de grond word omgewoeld. Zo kunt u onkruid gemakkelijk verwijderen. Ook kunt u met een cultivator de grond klaar maken om te kunnen inzaaien. Het gemak van een cultivator is de behendigheid, zo is de handcultivator erg geschikt om tussen planten de bodem los te maken.

Als derde is de hak in principe een omgekeerde schoffel. Deze moet je dan ook niet van je af duwen maar naar je toe trekken. Op deze wijze kunt u onkruid met wortel en al losmaken. Het voordeel van een hak is het gebruiken op een zwaardere grond, in tegenstelling tot een schoffel.

De steel van schoffels en hakken kan na verloop van tijd gaan splinteren wanneer deze is gemaakt van hout. Om dit te verhelpen kunt u de steel schuren. Gebruik eerst een grof schuurpapier om de splinters gemakkelijk weg te werken. Hierna kunt u met een fijner schuurpapier de steel afwerken.

Een andere aandachtspunt wat betreft de steel is de lengt. Zo is het van belang dat de steel niet te kort is om rugklachten te voorkomen.

Omdat u natuurlijk zo lang mogelijk gebruik wilt maken van uw schoffel, hak of cultivator is het verstandig om uw gereedschap goed te onderhouden. Wanneer u uw gereedschap goed blijft onderhouden zult u er gemakkelijker mee kunnen werken op langere termijn aangezien ze dan in een goede staat verkeren. Maar wat is nou de juiste en meest effectieve manier van onderhouden?

Het schoonmaken van de hak en cultivators.

Allereerst is het belangrijk dat u na elke keer dat u uw gereedschap heeft gebruik. Hierbij verwijderd u de aarde en plantenresten van het blad. Hier kunt u simpelweg een borstel voor gebruiken waarbij u harde kosten weg kunt schuren. Wanneer u het gereedschap goed heeft schoongemaakt kunt u het blad bewerken met een klein beetje olie. Zorg er voor dat u de olie echter wel weer afveegt voordat u het gereedschap weer opnieuw gebruikt zodat het niet op uw planten terechtkomt.