Gratis bezorgen boven € 750,-
Gratis bezorgen boven € 750,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 99,95.
Bezorging en Service in heel Belgie
Binnen 7 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Grind

Wanneer u uw tuin wilt gaan bestraten is grind een hele goede bouwstof om gebruik van te maken. Het is divers, duurzaam en heeft een hele mooie uitstraling die in elke tuin tot zijn recht komt.

Bij Online Groen vind u een ruim assortiment aan grindsoorten, zo vind u altijd wel een soort grind wat u wel aanspreekt.

Meer informatie >

14 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

14 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Grind wanneer u op zoek bent naar een bestrating voor uw tuin of oprit is grind een hele goede keuze. Maar wat is nou precies grind? Grind is een klein gesteente met een ronde en gladde vorm. Van oorsprong ontstond grind door het afbrokkelen van een berg, wanneer deze kleine afgebrokkelde steentjes in de rivier belanden kregen ze een rond en gladde vorm door de sterke stroming van het water. Tegenwoordig word grind ook wel eens machinaal bewerkt om zo hetzelfde resultaat te krijgen.

Een mooi voordeel van de gladde en ronde vorm van grind  is de verminderde kans van het aanhechten van vuil of aanslag, dit zorgt ervoor dat grind erg onderhoudsvriendelijk is. Verder is het sterk materiaal en kan het lang mee, waardoor het dus ook nog eens erg duurzaam is. Een ander voordeel van grind is de goede waterdoorlating, zo heeft u veel minder kans op het ontstaan van waterplassen op uw oprit. En wanneer u op uw privacy bent gesteld en liever uw bezoekers aan hoort komen is grind ideaal, want zoals u vast wel weet is het namelijk erg lastig om geruisloos over grind heen te komen.

Verschillende soorten grind!

Bij Online Groen kunt u kiezen uit verschillende soorten grind. Zo is er tuin-/dakgrind, Limburgs grind en Taunus grind voor u beschikbaar. Elk soort heeft specifieke eigenschappen en zijn voor u in verschillende maten beschikbaar. Zo heeft u de keus uit tuin-/dakgrind met een maat van 5-16 millimeter of 16-32 millimeter. Verder kunt u ook kiezen voor bijv. Limburgs grind met een maat van 8-16 of 16-32 millimeter.

Wanneer u de keuze heeft gemaakt om grind te gebruiken voor uw oprit of tuin, blijft u misschien nog met de vraag zitten over hoe u nou grind moet aanleggen. Om te beginnen moet u zich goed voorbereiden, pak daarom alle benodigdheden zoals een schaar, schep, worteldoek en het grind en legt het op een plaats waar u gemakkelijk bij kunt. Daarna moet u zorgen voor een stevige ondergrond die u heeft geëgaliseerd. Bij het egaliseren kunt u gebruik maken van een schep, maar u kunt ook met een lange, rechte lat over de grond schrapen om deze zo te egaliseren.

Wanneer u de ondergrond voldoende heeft geëgaliseerd, is het tijd om het worteldoek te plaatsen. Hierbij begint u met het uitrollen en neerleggen van het doek in een rechte baan waarbij u de volgende banen op elkaar aan laat sluiten met een overlapping van ongeveer 10cm. Om rechte banen te krijgen kunt u natuurlijk gebruik maken van een schaar om de banen af te knippen van de rol waarbij u ze ook meteen op maat heeft. Het handigst is om de banen een voor een te plaatsen en telkens wanneer u een baan heeft neergelegd kunt u deze vastleggen door hoopjes grind op de baan te strooien. Op deze manier voorkomt u dat uw worteldoek wegwaait of nog weer verschuift.

Wanneer u het oppervlak waar het grind gaat komen geheel heeft bedekt met het worteldoek, waarbij het goed in de hoeken ligt, kunt u het grind gaan aanbrengen. Het is belangrijk dat u het gelijkmatig verdeeld en een dikte van minimaal 5cm aanhoud voor de grindlaag. Hoe groter de maat van uw grind, hoe dikker de laag kan. De laag zal echter niet dikker moeten dan 10cm want als de laag te dik is zakt u erin weg waardoor het niet fijn loopt. Verder zorgt u ervoor, door een juiste dikte van de laag aan te houden, dat uw grind een mooie strakke uitstraling krijgt, goed beloopbaar is en bovendien het worteldoek niet zichtbaar is. Wanneer u alle bovenstaande stappen bent langs geweest kunt u gaan genieten van uw mooie tuin!