Gratis bezorgen boven € 750,-
Gratis bezorgen boven € 750,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 99,95.
Bezorging en Service in heel Belgie
Binnen 7 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Muurelementen

Muurelementen Door niveauverschillen aan te brengen in uw tuin, creëert u meer dieptesuggestie waardoor uw tuin een divers aanzicht krijgt. Voor deze hoogteverschillen zijn muurelementen ideaal. Ze zijn bij Online Groen te verkrijgen in verschillende soorten, kleuren en maten.

Meer informatie >

Producten 1-32 van 57

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-32 van 57

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Muurelementen geven een erg mooie aanblik in uw tuin en zijn ook nog eens ideaal om verschillende verhogingen te creëren in uw tuin, denk hierbij aan een border, muurtje, tuinafscheiding of een prachtig verhoogd terras. Naast dat ze er mooi uit zien zijn ze ook nog eens heel praktisch. Wanneer u de muurelementen gebruikt voor een border, zal dit het tuinieren bijvoorbeeld al veel gemakkelijker maken aangezien u dan niet meer zover hoeft te bukken. U kunt zelfs nog op het muurtje gaan zitten terwijl u bezig bent met het onkruid plukken.

Wanneer u de keuze gaat maken voor het soort muurelement, moeten de elementen natuurlijk passen bij de bestrating die u mogelijk heeft. Verder moet u nadenken over de stijl en uitstraling die u graag wilt voor uw tuin, want als u dit al voor ogen heeft zal het de keuze makkelijker maken.

Strakke moderne uitstraling met muurelementen.

Wanneer u voor een strakke, moderne uitstraling wilt gaan, dan is het zeker de moeite waard om te kijken voor de Wallblock New-serie. Deze serie bestaat namelijk uit stapelblokken met strakke randen, waarbij u de keus heeft uit verschillende kleuren. Voor een wat authentiekere look met een rustieke uitstraling, heeft u bij Online Groen keus uit de Wallblock Old-serie. Dit zijn getrommelde stapelblokken met een hierdoor verouderde uitstraling. Een andere goede keuze voor een rustieke uitstraling, is de Blackburn Walling. Dit is een klassiek muurelement waarmee u uw tuin een geweldig aanzicht geeft.

Wanneer u uw border of bloembak van muurelementen opvult met split of grind, creëert u een vrijwel onderhoudsvrije opvulling van uw tuin. En wanneer u kiest voor een verhoogd terras, kunt u deze mooi laten aansluiten op uw huis om zo een mooie verbinding tussen binnen en buiten te creëren.

Wanneer u begint met het aanleggen van de muurelementen, kunt u het beste starten met het uitzetten van de plaats waar de elementen moeten komen. Dan begint u met het leggen van de fundering. Voor muren tot 80 cm hoogte is een gestabiliseerde ondergrond voldoende, hier kunt u opsluitbanden voor gebruiken die u op zijn kant in het zand legt. Wanneer de muur hoger is dan 80 cm, adviseren wij u een betonfundering.

 Het hechten van de muurelementen.

Bij het plaatsen van de stapelblokken, wat relatief gemakkelijk gaat, is het belangrijk dat de blokken goed aan elkaar worden gehecht. Dit kan door middel van lijmen of metselen. Wij adviseren u om de elementen te verlijmen, om zo een strakker einderesultaat te krijgen. Voor het verlijmen kunt u het beste gebruik maken van steenlijm of tuinlijm. Zorg ervoor dat u de lijm gebruiksklaar heeft bij het aanleggen van de eerste laag stapelblokken.

Wanneer u de eerste laag heeft geplaatst, kunt u de rest van de lagen doen. houd er wel rekening mee, dat de voegen nooit recht boven elkaar mogen komen om de sterkte van de muur te bevorderen. Houd ook rekening met de droogtijd van de lijm, tijdens en na het plaatsen. Wanneer u klaar bent met het plaatsen, kunt u uw muurtje afdekken met zeil om het te beschermen tegen weeromstandigheden totdat de lijm goed opgedroogd is.

Wanneer u de muurelementen heeft gebruikt voor het maken van een border of een bloembak waarbij u gebruik heeft gemaakt van een poederlijm op cementbasis. Dan raden wij u aan om bij de afwerking, aan de binnenkant van de bak mortel te smeren. Zo creëert u een extra stevige bak or border.

Muurelementen laten bezorgen in elke provincie!

In deze provincie in Nederland wordt de muurelementen bezorgd.

Provincie Gelderland provincie Utrecht Zuid Holland Noord holland Limburg Flevoland Zeeland Brabant Drenthe Friesland Overijssel Groningen.