Gratis bezorgen boven € 750,-
Gratis bezorgen boven € 750,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 99,95.
Bezorging en Service in heel Belgie
Binnen 7 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Treurbomen

Treurbomen op stam zijn bijzonder om te zien. Doordat ze minder aangeplant worden in Nederland is het dan ook opvallend als u er een ziet.

Omdat de treurboom niet zo vaak in een tuin ziet, heeft je dan ook iets bijzonders. Makkelijk online kopen.

Bij onlinegroen.nl koopt u kwaliteit met 2 jaar 100% aankoop garantie op al onze producten.

Meer informatie >

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Treurbomen zijn bomen die van nature groeien met hangende takken. Vaak zijn het langzaam groeiende bomen die meestal niet ontzettend hoog worden. Het is een boom die speciaal zo is gekweekt. Wilde soorten hebben bijna nooit hangende takken. Naast de bekende treurboom heb je ook bijzondere soorten. Deze bomen hebben net iets extra’s. Eén hier van is de treurberk. Deze heet ook wel een opgaande kroon, de treurberk wordt steeds breder wordt en laag blijft. Ook wel de prieelberk genoemd. Ook is er nog de Japanse kers. Een boom die prachtige witte bloesems krijgt en kleine siervruchten in het najaar. De treurcypres is een treurboom die groenblijvend is. Ook deze groeit in zuilvorm, een smalle en opgaande vorm.

Planten van de treurbomen ?

Deze treurbomen kunnen het hele jaar geplant worden. De beste periode is tussen 1 oktober en 1 juni. In de zomer wordt hij in pot geleverd. Ze komen het beste tot hun recht op een plek met voldoende ruimte.

Treurbomen zelf planten.

1. Graaf een gat van ongeveer rond 40-50 centimeter. Liever iets groter dan de kluit of de losse wortel. Dit is omdat er dan eerst nog wat tuinaarde onder en om de kluit heen kan.

2. Zet de boom in het gat, en kijk eerst waar je de boompalen kwijt kan. Vervolgens met een gatenboor maak je een gat van ongeveer 50 cm diep.

3. Zet de palen in de gaten die gemaakt zijn met de palenboor. Pak nu de Treurboom, en zet deze tussen de palen.

4. Gooi nu wat tuinaarde om de boom heen. Stamp de palen en boom goed aan met de voet. Nu de bomen en palen wat stabieler staan, kun je de boomband aan de boom palen aan elkaar vast maken.

5. Gooi de oude aarde om de boom en palen heen, en stamp dit goed aan, en geef alles goed water.

6. Nazorg is heel belangrijk, in de zomer moet er elke dag water gegeven worden aan de Treurboom. In de winter is dit niet nodig. In het voor en najaar een aantal keren per week.

Bezorgen van treurbomen.

Een treurboom kan door heel Nederland bezorgd worden. Voor het ophalen van een treurboom heeft u een grote aanhanger of bus voor nodig. Vaak moet deze gehuurd worden. Met onze bezorgservice leveren wij uw haag vakkundig en snel bij u thuis en zetten hem ook nog in de achtertuin indien dat nodig is. Wij leveren door heel Nederland en België. Onlinegroen.nl bezorgd voor een standaard bezorgtarief. Dit geldt voor heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden en voor België.

Een treurboom leveren en bezorgen wij in elke Provincie.

Provincie Gelderland, provincie Utrecht, Provincie Zuid Holland, provincie Noord Holland, provincie Limburg, provincie Flevoland, provincie Zeeland, provincie Brabant,provincie Drenthe, provincie Friesland,provincie Overijssel en provincie Groningen.

Snoeien van een treurboom.

De takken van de treurbomen groeien dicht op elkaar. Vooral de geënte soorten. Hierdoor kun je dood hout krijgen. Het is belangrijk om dit weg te halen. Ook kun je de takken wat uitdunnen. De takken van de boom kunnen de grond gaan raken. Vind je het te lang worden dan kun je ze terug knippen op gewenste hoogte. Er kunnen takken zijn die in plaats van naar beneden, naar boven groeien. Deze takken kun je dan wegsnoeien. Dit is alleen bij de geënte bomen. Bij de natuurlijk gevormde treurbomen zullen deze takken uiteindelijk weer gaan hangen en zo weer zorgen voor een treurvorm. Wilde scheuten aan de stam moet je altijd wegsnoeien.

Treurberk