Gratis bezorgen boven € 750,-
Gratis bezorgen boven € 750,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 99,95.
Bezorging en Service in heel Belgie
Binnen 7 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Schoppen en batsen

Schoppen en batsen Om uw tuin goed te kunnen onderhouden bent u natuurlijke verschillende tuingereedschappen nodig om flink aan de slag te kunnen. Een van deze benodigdheden is natuurlijk  een schop of een bats, hiervoor kunt u terecht bij het ruime assortiment dat Online Groen voor u beschikbaar heeft gesteld.  

Meer informatie >

Producten 1-32 van 37

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-32 van 37

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Bij Online Groen kunt u terecht voor al uw benodigdheden wat betreft tuingereedschap. Zo komt u ook schoppen en batsen tegen. Maar wat is nou precies het verschil tussen deze twee? Alhoewel een schop en een bats in de eerste oogopslag best veel op elkaar lijken is er toch wel een verschil tussen de twee. En schop is namelijk erg geschikt voor graven of scheppen, dit komt door de ronde onderzijde en lichtelijk gebogen randen van het werkblad. Het verschil met een bats is voornamelijk de grootte. Het werkblad van een bats is namelijk groter dan die van een schop, ook zijn de randen meer verbogen dan bij een schop. Batsen kunnen over het algemeen veelzijdiger worden ingezet dan schoppen, zo zijn ze er geschikt voor het opscheppen van zand of een ander soort losse grond.

Soorten en lengte van batsen en schoppen.

Voor zowel een bats als een schop geld dat er gebruik kan worden gemaakt van een lange of een kortere steel. Houd er rekening mee dat een te korte steel uw rug te veel kan belasten, een te lange steel daartegen kan juist de efficiëntie van het werk wegnemen. Wat betreft het uiteinde van de steel komt u vaak een T-vorm tegen of een handgreep, deze laatste ziet u eerder bij een bats dan bij een schop.

Bij de aanschaf van een schop of bats kunt u vaak kiezen voor een aluminium of stalen werkblad. Ook kan een schop een voetsteun bevatten wat bevorderlijk kan zijn voor het spitten. De stelen van schoppen en batsen kunnen worden gemaakt van aluminium of van hout, vaak word er dan gebruik gemaakt van essenhout.

Alle soorten schoppen en batsen voor verschillende doeleinden.

Verder zijn schoppen in verschillende soorten te verkrijgen. Zo kunt u de keuze maken voor een zandschop, kabelschop, ballastschop maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor een verplantschopje wat op zijn beurt ideaal is om kleinere planten, bloemen of struiken in uw tuin in te planten. Een andere mogelijke keuze is een betonschop, deze is geschikt voor het verplaatsen van beton en cement. Het verschil tussen een zandschop en betonschop is voornamelijk de onderzijde, zo is de onderzijde van een betonschop gemaakt van een harder staal om ervoor te zorgen dat het werkblad minder snel slijt.

Omdat u natuurlijk zo lang mogelijk gebruik wilt maken van uw schop of bats is het verstandig om uw gereedschap goed te onderhouden. Wanneer u uw schop of bats goed onderhoud zult u er gemakkelijker mee kunnen werken aangezien ze dan in een goede staat verkeren.

Hoe kunt u uw gereedschap nou het beste schoonmaken?

Allereerst moet u beginnen met het schoonmaken met een droge borstel, hiermee veegt u alle grond van de schop of bats af. Wanneer u dit heeft gedaan kunt u het werkblad bewerken met een vijl, zo houd een deze scherp wat het werk gemakkelijker zal maken. En wanneer u uw schop of bats niet meteen weer hoeft te gebruiken kunt u het invetten met lijnolie, zo voorkomt u het roesten van het werkblad en het uitdrogen van de steel. Wat betreft het bewaren van het gereedschap, kunt u dit het beste op een droge plek doen.