Gratis bezorgen boven € 750,-
Gratis bezorgen boven € 750,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 99,95.
Bezorging en Service in heel Belgie
Binnen 7 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Water afvoer tuin

Water afvoer tuin Wanneer u begint met de aanleg van uw tuin of oprit is het belangrijk dat u ook denkt aan de waterafvoer. Wat niets is zo vervelend als een tuin die onder water staat. Maar terwijl wateroverlast erg hinderlijk is in uw tuin, is het gemakkelijk te voorkomen. Daarom hebben wij bij Online Groen een assortiment voor u samengesteld om u keuze te geven voor verschillende afvoer mogelijkheden.

Meer informatie >

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Tegenwoordig hebben we te maken met heftigere neerslag buien dan vroeger. Dit zorgt ervoor dat we goed moeten letten op de waterafvoer bij de aanleg van een tuin of oprit. Wanneer uw bestrating bestaat uit  grote tegels of andere bestrating dat slecht waterdoorlatend is, is het extra belangrijk om te zorgen voor een goede afvoer. Anders zal het water blijven staan wat op langere termijn funest kan zijn voor de bestrating. Gelukkig zijn er verscheidene mogelijkheden om te zorgen voor een

goede afvoer, en het hoeft nog niet eens moeilijk te zijn!

Allereerst is het belangrijk om te zorgen voor een goede afloop van de bestrating, anders blijft het water alsnog op de straat staan. Voor de afloop kunt u 1 cm per meter aanhouden, zorg hierbij dat het afschot van het huis afloopt om verder overlast te voorkomen. Verder kunt u bij het bestraten ook het beste zorgen voor een ruimte van 3mm tussen de tegels omdat de ze kunnen uitzetten en krimpen, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Naast een goede afloop moet u ook rekening houden met de ondergrond. Wanneer u klei als leem als natuurlijke ondergrond heeft, kan het voorkomen dat het water niet goed wegstroomt. Om deze reden is het belangrijk om uw tuin diep genoeg uit te graven en weer aan te vullen met een ondergrond die geschikt is voor de bestrating en die een goede waterdoorlating heeft. Let bij het leggen van de ondergrond ook op een goede stabilisatie.

Wanneer u heeft gezorgd voor een geschikte ondergrond en een juiste afloop, kunt u de keuze maken om een rooster, put of goot te plaatsen. Dit is een gemakkelijke wijze om het water af te voeren en zo wateroverlast te voorkomen. Zorg er echter wel voor dat de goot of rooster goed is aangesloten op een hemelwaterafvoer.

Mogelijkheden voor water afvoeren in de tuin.

Online Groen bied u verschillende mogelijkheden voor het waterafvoer. Wanneer u uw waterafvoer liever wat verborgen en subtiel houdt kunt u kiezen voor een sleufgoot zoals de Hexaline slotline. Wanneer u deze plaats zult u alleen een klein sleufje blijven zien terwijl het grootste gedeelte van de goot onder de bestrating ligt. Verder is het materiaal van deze goot is goed bestand tegen verschillende weeromstandigheden zoals hitte en vorst. Bij het aanleggen van een (sleuf)goot is het ook nodig dat u er ook een hoekelement bijvoegt om ervoor te zorgen dat er een juiste en complete waterafvoer ontstaat. Daarbij kunt ook bij Online Groen ook terecht voor de eindplaten of een eindplaat met uitloop terecht die u nodig zult hebben bij de aanleg van uw waterafvoer systeem.

Verder kunt u natuurlijk ook kiezen voor een rooster goot of een verzinkte goot, maar deze is natuurlijk wel duidelijk zichtbaarder dan een sleufgoot. Het voordeel van een roostergoot is dat het een grotere afvoercapaciteit heeft ten opzichte van een sleufgoot. Ook is er minder kans op verstopping door bijvoorbeeld vuil wat op de goot blijft liggen.

Plaatsing van de goor voor in de tuin.

Wat betreft de plaatsing van een goot is het verstandigs om dat onderaan de afloop van de bestrating te doen om het water allemaal op te vangen. Wanneer u echter een rieten dak heeft kan het verstandig zijn om daaronder een goot te plaatsen in plaats van een dakgoot.