Gratis bezorgen boven € 750,-
Gratis bezorgen boven € 750,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 99,95.
Bezorging en Service in heel Belgie
Binnen 7 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Plataan boom

Plataan grote boom kan tot een zeer forse schaduwrijke boom uitgroeien. De Plataan is de laatste jaren flink in populariteit gestegen en wordt veel aangeplant in tuinen.

Door het toepassen van vormsnoei in dakvorm Dakplataan en leivorm Leilinde, is de Plataan ook klein te houden en geschikt voor de kleine tuin.

Bij ons kunt u plataan boom kopen tegen scherpe prijs.

Meer informatie >

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Plataan boom verhaal.

Door een Plataan met zijn grote bladeren te leiden in dakvorm (Dakplataan) kan er een schaduwrijke plaats op het terras gemaakt worden. Platanen zijn ook uitermate geschikt om in een leischerm te leiden.De Leiplataan heeft dan de functie als zonnescherm of voor meer privacy in uw achtertuin. Bij de Leiplataan en Dakplataan is belangrijk dat er ieder jaar gesnoeid wordt zodat de vorm er goed in blijft. Naast deze praktische functies hebben Platanen ook een grote sierwaarde door hun mooie afschilferende bast en hun grote bladeren.

Plataan boom planten, wanneer ?

Deze bomen kunnen het hele jaar geplant worden. De beste periode is tussen 1 oktober en 1 juni. in de zomer wordt hij in pot geleverd. Dan kan het ook heel goed maar heeft de boom meer nazorg nodig. Dan is het heel belangrijk dat de boom elke dag van water wordt voorzien. Vooral de eerste maanden als het weinig regent. Dit is om de boom niet te laten uitdrogen.

Bezorgen.

Het bezorgen van bomen is een vak apart. Een boom heeft al snel een lengte van 3 meter.
Om deze te vervoeren heeft u een goede aanhanger of grote bestelbus nodig. 
Met onze eigen bezorgservice leveren wij uw boom vakkundig en snel bij u thuis en 
zetten hem ook nog in de achtertuin indien dat nodig is. 

Plataan boom snoeien.

De plataan heeft hoofdzakelijk 8-10 hoofdtakken.Takken en zijscheuten van de hoofdtakken kunnen jaarlijks in zijn geheel worden teruggesnoeid. De meeste leibomen worden tussen september en maart gesnoeid. Indien nodig wordt dit in juli nog een keer herhaald.