Gratis bezorgen boven € 750,-
Gratis bezorgen boven € 750,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 99,95.
Bezorging en Service in heel Belgie
Binnen 7 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Zuilbomen

Zuilbomen kopen | zijn vaak smalle bomen voor in de tuin. Aan het begin van een inrit is het mooi om zuilvorm bomen te planten.

Hoge smalle ranke bomen op stam in zuilvorm, andere kunt u juist door snoeien in een mooie zuilvorm maken.

Bij onlinegroen.nl koopt u kwaliteit met 2 jaar 100% aankoop garantie op al onze producten.

Meer informatie >

13 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

13 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Slanke zuilbomen.

Zuilbomen zijn van nature slanke bomen en zullen van nature ook slank blijven. Hierdoor zijn het zeer populaire bomen. Ook in kleine tuinen kunnen ze geplant worden, omdat ze maar weinig ruimte innemen. Wat ook de meeste mensen aanspreekt is dat een zuilvormige boom een zeer strakke vorm heeft. Een zuilboom is zeer geschikt voor in de tuin of langs de oprijlaan.

Soorten zuilbomen.

Er zijn verschillende soorten zuilbomen, zo heb je soorten die het hele jaar groen blijven, wat betekend dat ze ook in de winter hun blad behouden. Hierbij kun je denken aan dennen en ceders in. Ook heb je zuilbomen die in de herfst wel hun bladeren verliezen. Ook heb je een soort waarbij de smalle kroon hoger begint. Dit is bijvoorbeeld de steeneik. Ook een mooie zuilboom is de sierkers.

Snoeien van zuilbomen.

Een zuilvormige zuilboom hoef je de eerste jaren niet te snoeien. Een zuilvormige boom is van nature slank en zal nooit breed uit gaan groeien. Vind je het toch nodig om te snoeien dan kan dit het beste in het voor- of najaar. Bomen of struiken die je in een zuilvormige vorm snoeit moet je twee keer per jaar bijsnoeien om zo een mooie strakke vorm te houden.

Planten van bomen.

Zuil bomen kunnen het hele jaar door geplant worden. De beste periode is die van 1 oktober tot 1 juni. Wel is het belangrijk dat er geen vorst is. Bij hoge temperaturen is het belangrijk de plant minstens 1 keer per dag water te geven. Bij extreem warme- of droge dagen is het beter om dit twee keer per dag te doen.

Zuilbomen zelf planten.

1. Graaf een gat van ongeveer rond 40-50 centimeter. Liever iets groter dan de kluit of de losse wortel. Dit is omdat er dan eerst nog wat tuinaarde onder en om de kluit heen kan.

2. Zet de boom in het gat, en kijk eerst waar je de boompalen kwijt kunt. Vervolgens met een gatenboor maak je een gat van ongeveer 50 cm diep.

3. Zet de palen in de gaten die gemaakt zijn met de palenboor. Pak nu de zuilboom, en zet deze tussen de palen.

4. Gooi nu wat tuinaarde om de boom heen. Stamp de palen en boom goed aan met de voet. Nu de bomen en palen wat stabieler staan, kun je de boomband aan de zuilboompalen aan elkaar vast maken.

5. Gooi de oude aarde om de boom en palen heen en stamp dit goed aan en geef alles goed water.

6. Nazorg is heel belangrijk, in de zomer moet er elke dag water gegeven worden aan de boom. In de winter is dit niet nodig. In het voor en najaar een aantal keren per week.

Bezorgen van zuilbomen.

Provincie Gelderland, provincie Utrecht, Provincie Zuid-Holland, provincie Noord-Holland, provincie Limburg, provincie Flevoland, provincie Zeeland, provincie Brabant, provincie Groningen, provincie Drenthe, provincie Friesland en provincie Overijssel

Het bezorgen van de Zuilbomen is een vak apart. Om deze te vervoeren heb je een goede aanhanger nodig of grote bestelbus. Met onze eigen bezorgservice leveren wij de zuilbomen vakkundig en snel bij je thuis en zetten het ook nog in de achtertuin, indien dat nodig is. Het maakt niet uit waar je woont. Onlinegroen levert voor een vast bezorgtarief in heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden. 

Zuilhaagbeuk