Gratis bezorgen boven € 750,-
Gratis bezorgen boven € 750,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 99,95.
Bezorging en Service in heel Belgie
Binnen 7 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Verlichting

Verlichting voor de tuin kopen. Alhoewel bouwlampen in het begin alleen werden gebruikt op bouwplaatsen, worden ze tegenwoordig op veel meer manieren ingezet. Zo kunt u de bouwlampen thuis gebruiken tijdens het klussen in uw nieuwe huis, of tijdens het bouwen van uw nieuwe schuur(tje), maar bouwlampen zien we tegenwoordig ook in paardenbakken, voetbalvelden of op schepen.

Meer informatie >

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Bij Online Groen heeft u de keus uit een mooi assortiment aan LED-schijnwerpers. Deze schijnwerpers brengen veel voordelen mee ten opzichte van gloeilampen of halogeenlampen.

Allereerst zijn LED-bouwlampen energiezuinig, zeker als je deze lampen namelijk vergelijkt met een halogeenlamp. Want wanneer een standaard halogeenlamp in een uur 1kWh verbruikt, heeft een Ledlamp 0,072kWh verbruikt terwijl ze beiden ongeveer dezelfde lichtopbrengst hebben. Dit zorgt voor een energiebesparing van al zo’n 90 procent.

Een ander voordeel is de duurzaamheid van de LED-bouwlampen, ze gaan namelijk erg lang mee. Terwijl een halogeenlamp zo’n 1000 tot 5000 uur mee kan gaan, kan een Ledlamp wel 20.000 tot 50.000 uur meegaan. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de kwaliteit van de lamp, zo heeft de ene lamp hogere kwaliteit onderdelen dan een ander merk of soort. Een groot voordeel van de LED-bouwlamp is doordat de lampen zo lang mee gaan heeft u de inkoopprijs, die toch wat hoger ligt dan bij een ander soort lamp, al gauw weer terugverdiend.

Voordeel van Led Verlichting.

Nog een voordeel van de LED-schijnwerpers is dat ze geen opwarmtijd nodig hebben. Wanneer u de lamp aanzet brand hij meteen op volle kracht en heeft u meteen weer de beschikking over de gehele lichtbundel. Daarbij komt ook nog eens dat de lamp koel blijft doordat hij maar 10 procent van zijn hitte verliest. Omdat de lamp dus niet heet wordt, kun u hem ten alle tijde gemakkelijk oppakken en verplaatsen. Zo kunt u hem meteen opruimen wanneer u klaar bent.

Nadelen van Led verlichting.

Wat betreft de nadelen is een veel genoemd nadeel de aanschafprijs. LED-schijnwerpers zijn inderdaad wat aan de prijzige kant vergeleken met andere soorten lampen. Dit heeft u echter gauw weer terugverdiend aangezien de schijnwerpers een lange levensduur hebben. Een LED-bouwlamp is dus een goede investering waar u veel profijt van zult hebben.

Een ander nadeel is de temperatuurresistentie van de lamp. Aangezien de ledlampen niet heel goed tegen warmte kunnen is het belangrijk dat er een goede koeling of warmteafvoer aanwezig is. Als dit niet het geval is kan de lichtopbrengst van de lamp als snel verminderen. Verder is het niet gemakkelijk om een LED-bouwlamp te dimmen, dit is vaak ook geen eis bij de koper aangezien de lamp vaak volop moet blijven branden.

Wat betreft de felheid van het licht heeft u meestal al genoeg aan een bouwlamp met minimaal 1000 lumen en zo’n 12 Watt. Wanneer u de lamp echter nodig heeft voor een donkere muur of een muur waarbij de oneffenheden te zien moeten zijn kunt u beter voor een fellere lamp kiezen. Ook bij een grote ruimte of in de open lucht kunt beter kiezen voor een lamp met een hogere lichtopbrengst.

Wanneer u op zoek bent naar een LED-bouwlampen hebt u de keuze uit het mooie assortiment dat Online Groen voor u beschikbaar heeft gesteld. Zo kunt u onder andere kiezen voor de Hikoki bouwlamp of voor de Schwabe bouwlamp. Deze laatste kunt u aanschaffen met statief en een transportkoffer waarbij u de keuze hebt uit een bouwlamp met 2 lampen of 1.