Gratis bezorgen boven € 750,-
Gratis bezorgen boven € 750,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 99,95.
Bezorging en Service in heel Belgie
Binnen 7 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Bolbomen

Bolbomen kopen | bolstruiken en bolplanten hebben een grote sierwaarde in de tuin.

Een bolboom op stam staat erg statig langs een oprit of langs een terras. Doordat een bolvorm vaak gesnoeid wordt is deze ook zeer geschikt in een kleine tuin.

Bij onlinegroen.nl koopt u kwaliteit bolbomen met 2 jaar 100% aankoop garantie op al onze producten.

Meer informatie >

18 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

18 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Bolbomen planten.

Het planten van de bolbomen is geen hoge wiskunde. Dit kun je zelf heel goed doen. Bij het planten van de bolbomen is het belangrijk dat de kluit of losse wortel goed in de grond zit. De wortels mogen niet meer zichtbaar zijn, als de grond erop ligt.

Alle bol bomen kunnen het hele jaar geplant worden, in de zomer worden ze namelijk met pot geleverd, dit is om uitdroging te voorkomen. In de zomer is het wel aan te raden om de bolbomen elke dag van water te voorzien, vooral het eerste maanden na het planten.

Over bolbomen.

Bolboom is een boom die alleen een groeiende bol/kroon heeft. De stam zal niet of nog heel minimaal groeien in de hoogte. De stam zal alleen in de omtrek groeien. Hoe ouder de boom, hoe groter de bol wordt. De bol begint vaak op zo'n 2 meter. Hier zitten dan de eerste takken van de bol. Een bolboom is geen natuurlijke vorm. Deze vorm word meestal zo gesnoeid. Er zijn ook groenblijvende soorten. Deze geven het hele jaar een mooie uitstraling aan je tuin. Vooral de bolcatalpa is een bolboom die je veel tegenkomt in de Nederlandse tuinen. Maar er zijn veel meer soorten. Een bolbooom moet je wel snoeien. Dit moet je ook bijhouden om zo de bolvorm te behouden. Je kunt het beste in het voorjaar snoeien. Het planten van de bomen kan het hele jaar, behalve als het vriest. Bij heel warm weer is het wel belangrijk om de bolbomen van genoeg water te voorzien om uitdroging te voorkomen.

Bolbomen zijn in verschillende soorten, die wintergroen zijn, dus in de winter groenblijvend en bladhoudend zijn.

Bezorgen van Bolbomen.

Het bezorgen van de Bolbomen struiken of planten is een vak apart. Om deze te vervoeren heeft u een goede aanhanger of grote bestelbus nodig. Met onze bezorgservice leveren wij de bolbomen vakkundig en snel bij u thuis en zetten hem ook nog in de achtertuin indien dat nodig is.