Gratis bezorgen boven € 750,-
Gratis bezorgen boven € 750,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 99,95.
Bezorging en Service in heel Belgie
Binnen 7 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Iep-boom

Iep boom kan een hoogte van 35 meter bereiken en is er in vele groeivormen.

Iepen komen van nature uit Noord-Amerika en Europa. De bekendste Iep hier is de Holandse Iep. In tuinen komt de Goudiep veel voor met zijn mooie goudgele blad en zuilvorm.

De bladeren van de Iep lijken veel op die van de Haagbeuk. De Ulmus is te herkennen aan zijn scheve bladvoet.

Meer informatie >

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Er zijn twee soorten Iep bomen die wij verkopen. Dit zijn ook direct de twee bekendste bomen. Namelijk de Hollandse Iep en de Goud Iep. Van nature komen deze bomen uit Noord Amerika en Europa.

Ze zijn veer nervig en hebben een gezaagde bladrand. Soms zelfs een dubbel gezaagde bladrand. Het verschil is dat de Iep een ongelijke bladvoet heet. Ook krijgt de Iep bloemen. Deze bloeien nog eerder dan dat de bladeren verschijnen. Het zijn kleine bloemetjes die groen van kleur zijn. De iep is een snelgroeiende boom met een dichte kroon.

Het planten van een Iep. De Iep groeit het liefst op voedselrijke grond. Ook moet de grond vochthoudend en kalkrijk zijn. Hiermee zal je het beste uit de boom halen. Ook houden ze van een koele plaats. Het liefst staan ze dus in de schaduw of half in de schaduw.

Bezorgen van Iep bomen.

Wij leveren onze bomen in de provincie Gelderland, provincie Utrecht, provincie Zuid-holland, provincie Noord-holland, provincie Limburg, provincie Flevoland, provincie Zeeland, provincie Brabant, provincie Groningen, provincie Drenthe, provincie Friesland en provincie Overijssel. En in België, uitgezonderd de waddeneilanden.

Voor het ophalen van de bomen heeft u een grote aanhanger of bus voor nodig. Vaak moet deze gehuurd worden. Met onze bezorgservice leveren wij uw bomen vakkundig en snel bij u thuis en zetten hem ook nog in de achtertuin indien dat nodig is. Wij leveren door heel Nederland en België. Onlinegroen bezorgd voor een standaard bezorgtarief. Dit geldt voor heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden en voor België.

Het snoeien van de Iep.

De iep is een boomsoort die misschien wel het allerminst van allemaal wordt gesnoeid. Als je de iep gaat snoeien kan zich namelijk makkelijk de iepenziekte verspreiden. Ga je snoeien doe dit tijdens de zomermaanden, maar niet wanneer de zon schijnt. Het liefst op een wat donkere of regenachtige dag. Verwijder dan de dode takken en de beschadigde twijgen. Verstandig is om de snoeiwonden te verzorgen. Dit kan je het beste doen met wond afdekkingsmiddel. Dit dood namelijk ook de schimmel.