Gratis bezorgen boven € 750,-
Gratis bezorgen boven € 750,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 99,95.
Bezorging en Service in heel Belgie
Binnen 7 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Schors en schelpen

Schors en schelpen Wilt u liever geen stenen bestrating of een combinatie met een stenen bestrating? Dan kunt u gebruik maken van boomschors of schelpen. Dit zijn beide materialen die veel voordelen met zich meebrengen voor uw tuin. Bij Online Groen vind u een ruim assortiment aan deze producten.

Meer informatie >

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Schors en schelpen 

Wanneer u liever geen bestrating heeft in uw tuin kunt u bijvoorbeeld ook kiezen voor boomschors of houtsnippers, dit geeft namelijk een veel natuurlijkere aanblik dan stenen. Zo kunt u met de boomschors een mooi tuinpad realiseren, maar er zijn nog meer mogelijkheden waarop u boomschors kan toepassen. Zo kunt u het ook tussen uw beplanting strooien, toepassen bij een border of onder de speeltoestellen van uw kind plaatsen.

Maar wat zijn nou voordelen aan boomschors?

Allereerst geeft boomschors een mooie natuurlijke en verzorgde uitstraling van uw tuin. Daarbij komt ook dat het de groei van onkruid in uw tuin voorkomt, daarom is het ook erg geschikt om tussen uw planten te strooien om zo uw tuin onderhoudsvriendelijk te maken. Verder beschermt het uw planten in de winter tegen vorst en in de zomer tegen uitdroging. Wanneer u boomschors plaatst onder de speeltoestellen van uw kind werkt het als een goede valdemping, zo creëert u een veiligere omgeving voor uw kind.

Wat betreft de nadelen van boomschors komt het vooral terecht op de prijs. Boomschors gaat namelijk 2-5 jaar mee en moet dan weer worden bijgevuld om een mooi aanzicht te behouden, dit is natuurlijk niet geheel gunstig voor de portemonnee aangezien u dan telkens opnieuw moet betalen. Het scheelt echter wel dat boomschors op zich niet duur is om aan te schaffen. Zorg er verder voor dat uw afwatering goed is wanneer u boomschors gaat gebruiken, anders krijgt u uiteindelijk een erg nat en zompig materiaal.

Wanneer uw boomschors gebruikt om een pad te creëren is het belangrijk dat u zorgt voor een gladde ondergrond. Wanneer u dit heeft gedaan kunt u gebruik maken van een worteldoek, deze kunt u tijdens het plaatsen vastleggen met stenen om ervoor te zorgen dat het doek niet weg waait. Wanneer u het doek heeft geplaatst kunt u het boomschors over het doek verspreiden. Zorg ervoor dat de laag dik genoeg is om alles goed bedekt te hebben.

Een andere mogelijkheid voor uw tuinbestrating zijn schelpen.

allereerst bieden schelpen een mooie, sfeervolle uitstraling. Daarbij is een groot voordeel van de schelpen dat ze grond erg goed isoleren en daarmee ervoor zorgen dat de grond er direct onder niet snel uitdroogt. Verder zorgen gebroken schelpen voor een grotere kalkopname in de grond wat bevorderlijk is voor de groei van uw bepaalde planten in uw tuin doordat ze de zuurgraad van de grond goed op peil houden. Ook stabiliseren schelpen ook nog eens de grond waardoor een schelpenpad steeds beter beloopbaar zal zijn. Daarnaast zorgen ze ook nog eens voor een beter afwatering en zult u geen last hebben van slakken aangezien deze niet van de scherpe schelpenranden houden.  

Een nadeel van schelpen kan zijn dat de zuurgraad van de grond juist te hoog kan worden door de kalk die van de gebroken schelpen afkomt. Daarbij moet u het pad regelmatig bijhouden aangezien de schelpen breken of naast het pad terechtkomen. En het laatste nadeel is dat de schelpen niet schoon te maken zijn, hierdoor is het erg lastig om uw tuinpad mooi te houden. Een oplossing hiervoor kan zijn om de toplaag weg te scheppen en met nieuwe schelpen weer aan te vullen.

Voor het aanleggen van een schelpenpad dat er mooi uitziet kunt u het beste een laag van zo’n 5-10 cm aanhouden. Daarbij kunt u ook het beste gebruik maken van opsluitbanden, dit zorgt er namelijk voor dat u een stabieler pad krijgt. Wanneer u een pad heeft uitgegraven en de opsluitbanden heeft geplaatst kunt u de eerste laag schelpen aanbrengen, deze kunt u goed aanstampen om te zorgen voor een stabieler pad. Het geeft niet als er wat schelpen breken tijdens het plaatsen en aanstampen, want u moet er namelijk nog de bovenlaag overheen strooien. Als u uiteindelijk al uw schelpen heeft geplaatst kunt u genieten van uw pad!