Gratis bezorgen boven € 750,-
Gratis bezorgen boven € 750,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 99,95.
Bezorging en Service in heel Belgie
Binnen 7 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Trompetboom

Trompetboom kopen | is een snelgroeiende middelgrote boom op stam. 

Hij heeft een breed spreidende ronde kroon en kan uiteindelijk een hoogte bereiken van circa 10m-15m zonder snoei.

Trompetboom bestellen kan heel makkelijk bij onlinegroen.nl. Kwaliteit bomen tegen scherpe prijs.

Meer informatie >

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Trompetboom blad.

De kroon van de Trompetboom is grillig en heeft een lage vertakking waardoor de stam meestal vrij kort is. Voor de populaire Trompetboom wordt de kroon op een stam geen van gemiddeld 2 meter. De grijsbruine, ondiep gegroefde schors schilfert in plaatjes af. Het harde hout van de twijgen is breekbaar. De boom heeft grote, hartvormige bladeren, deze verschijnen laat in het voorjaar en vallen relatief vroeg af. In de herfst kleurt het blad geel. De witte, klokvormige bloemen staan in opstaande pluimen. De peulen blijven in de winter aan de boom hangen. Oppervlakkig wortelend met vlezige wortels. 

De trompetboom ook wel Catalpa genoemd hoort bij de bignonioides . Er zijn wel elf verschillende soorten. Een trompetboom heeft laag vertakte grove takken. Een trompetboom heeft enkelvoudige bladeren. Ook zijn de bladeren groot en hartvormig. De bloemen van een trompetboom zijn klok-trompetvorm. Hieraan heeft trompetboom zijn naam te danken. De bloemen groeien in eindstandige pluimen. Ze zijn tweedelig. Bovenaan zitten twee kleinere bloemen en onderaan drie grotere. De bloemen zijn roomwit tot geel van kleur. Een trompetboom is zeer geschikt om muggen en vliegen op afstand te houden. Een trompetboom staat het liefst op een beschutte plaats. Vooral bij strenge winters hebben ze beschutting nodig om niet dood te vriezen. Een ideale grond is zandige leem. Verder is een trompetboom niet veeleisend. Van nature groeien trompetbomen op voedselrijke en neutrale kalkhoudende grond. Het liefst op een zonnige plaats. Een trompetboom is gevoelig voor meeldauw. Meeldauw is verder een schimmel die de bomen kan aantasten. De bladeren krijgen een witte waas als ze door meeldauw aangetast worden. Meeldauw is ver niet schadelijk voor de boom. De meeldauw tast vooral jonge bladeren aan. De bladeren die nog niet helemaal volgroeid zijn. Waar de meeldauw een onschuldige schimmel is. Is de verticillium een ernstigere schimmelziekte. Verticillium laat delen van de plant in enkele dagen helemaal verdorren. Om een boom die verticillium heeft nog te kunnen redden  heeft moet je de scheut die verdort is ver onder de aantasting weg snijden of afzagen. Hierdoor kun je de trompetboom soms nog redden. Verticillium komt eigenlijk alleen voor bij trompetbomen die op hele vochtige bodems staan. Een schimmel gedijt veel beter op vochtige bodems.

Trompetboom aankoop garantie.

Bij onlinegroen.nl koopt u kwaliteit met 2 jaar aankoopgarantie op al onze trompetboom. 

Trompetboom planten wanneer ?

De Trompetbomen kunnen het hele jaar geplant worden. De makkelijkste periode is tussen 1 oktober en 1 juni dan wordt hij met losse wortel geleverd, in de zomer wordt hij in pot geleverd. Dit is om uitdroging te voorkomen bij de trompetboom. In de zomer is het ook een vereiste dat de bomen de hele zomer door water krijgt. Vooral in het 1 eerste jaar dat de trompetboom geplant is.

Trompetboom zelf planten.

1. Graaf een gat van ongeveer rond 40-50 centimeter. Liever iets groter dan de kluit of de losse wortel. Dit is omdat er dan eerst nog wat tuinaarde onder en om de kluit heen kan.

2. Zet de boom in het gat, en kijk eerst waar je de boompalen kwijt kan. Vervolgens met een gatenboor maak je een gat van ongeveer 50 cm diep.

3. Zet de palen in de gaten die gemaakt zijn met de palen boor. Pak nu de Trompetboom, en zet deze tussen de palen.

4. Gooi nu wat tuinaarde om de boom heen. Stamp de palen en boom goed aan met de voet. Nu de bomen en palen wat stabieler staan, kun je de boomband aan de boom palen aan elkaar vastmaken.

5. Gooi de oude aarde om de boom en palen heen, en stamp dit goed aan, en geef alles goed water.

6. Nazorg is heel belangrijk in de zomer, er moet  elke dag water gegeven worden aan de trompetbomen. In de winter is dit niet nodig. In het voor en najaar een aantal keren per week.

Bezorgen van Trompetboom.

Het bezorgen van de Trompetboom is een vak apart. Om deze te vervoeren heeft u een goede aanhanger nodig of grote bestelbus. Met onze bezorgservice leveren wij de Trompetboom vakkundig en snel bij u thuis en zetten hem ook nog in de achtertuin indien dat nodig is.