Gratis bezorgen boven € 750,-
Gratis bezorgen boven € 750,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 99,95.
Bezorging en Service in heel Belgie
Binnen 7 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Grind en Zand

Grind en Zand. Bij de aanleg van uw tuin zijn zand en grind twee bouwstoffen waar u veel mee kunt. Zo kunt u het o.a. gebruiken voor de afwerking van uw bestrating voor een mooiere aanblik. Wanneer u naar grind of zand op zoek bent, kunt u bij Online Groen terecht. Als u uw tuin gaat bestraten, daarbij kunt u gebruik maken van bouwstoffen zoals zand of grind.

Bij Online Groen vind uw een ruim assortiment aan verschillende soorten zand en grind in verschillende kleuren. Verder kunt u ook een keuze maken uit split, schors, en schelpen. al deze materialen zullen uw tuin een mooiere uitstraling en aanzicht geven.

Meer informatie >

Producten 1-32 van 75

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-32 van 75

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wanneer u een stuk van uw tuin of oprit heeft bestraat geeft het toevoegen van voegzand een perfect eindresultaat. Voegzand geeft niet alleen een mooie aanblik maar geeft ook stabiliteit aan stenen of tegels en vangt krimping en uitzetting op, waardoor de stenen of tegels niet tegen elkaar aanstoten waarbij mogelijk stukjes van de randen zou kunnen afbreken.

Een voordeel van Grind.

Een groot voordeel van grind is dat het waterdoorlatend is, daar komt ook nog eens bij dat het ook nog eens erg hard materiaal is. Dit maakt grind een erg geschikt materiaal voor het aanleggen van een oprit. Een ander voordeel bij het gebruik van grind is dat het niet geruisloos is, zo zullen bezoekers zichzelf aankondigen wanneer ze aan komen lopen. 

Wanneer uw een mooie bestrating wilt realiseren in uw tuin kunt u gebruik maken van bouwstoffen zoals zand en grind. Zo kunt u onder andere gebruik maken van ophoogzand, dit staat ook wel bekend als vulzand. De naam van ophoogzand zegt het al, het is zand waarmee u kunt ophogen. Maar waarom is dit zand nou zo geschikt voor het ophogen? Dit komt doordat het een fijne korrelstructuur heeft waardoor het meer stabiliteit geeft dan bijvoorbeeld straatzand. Het enige nadeel van de korrelstructuur is dat het niet zo goed waterdoorlatend is, maar dit is natuurlijk goed te verhelpen met een afloop.

Hoe kunt u het ophoogzand aanbrengen?

Hoe kunt u nou het beste ophoogzand aanbrengen? U plaatst het zand op de plaats waar u het wilt hebben, dan kunt u het verdelen. U kunt het zand alvast wat aan stampen en een paar dagen laten liggen, op deze manier verzakt het zand en komt het steviger opeen. Als laatste kunt u het zandbed nog aan trillen om het zand nog verder te dichten.

Een ander soort zand is brekerzand, dit word ook wel inveegzand genoemd. Dit type zand word gebruikt om bestrating in te vegen, zoals klinkers of natuursteen met een wat bredere voeg. Waarom is brekerzand geschikt als inveegzand? De vorm van de kleine steentjes die het zand bevat zorgen voor stabiliteit. Daarnaast is brekerzand ook nog eens erg waterdoorlatend door de grove structuur. Verder verminderd dit soort zand ook nog eens de kans op de groei van onkruid.

Voor het gebruik van brekerzand moet u eerst uw bestrating leggen. Het vullen van de voegen hoort u meteen na het leggen te doen. bij het invoegen kunt u het zand met een bezem de voegen in vegen en de bestrating af te trillen. Herhaal dan de handelingen en u kunt het overtallige zand gerust laten liggen zodat het zich eventueel nog zou kunnen voegen.

Wanneer u op zoek bent naar een bestrating voor uw tuin of oprit is grind een goede keuze. Wat is nou precies grind? Grind is een gesteente met een ronde en gladde vorm. Waar vroeger deze vorm ontstond door het proces in de rivier word het tegenwoordig ook vaak machinaal gedaan met hetzelfde resultaat. Door de gladde en ronde vorm van grind  is er minder kans op het aanhechten van vuil en aanslag. Een ander voordeel van grind is de goede waterdoorlating, zo ontstaan er geen plassen op uw oprit. Wanneer u liever uw bezoekers aan hoort komen, is grind ideaal. Zoals u vast wel weet is het namelijk erg lastig om geruisloos over grind heen te komen.

Soorten grind bij Onlinegroen.nl

Bij Online Groen kunt u kiezen uit verschillende soorten grind. Zo is er tuigrind, Limburgs grind en Taunus grind voor u beschikbaar. De soorten zijn voor u in verschillende maten beschikbaar, zo kunt u de maat kiezen die u het mooist vind.

Wanneer u uw keuze voor grind heeft gemaakt, heeft u waarschijnlijk nog de vraag hoe u nou grind moet aanleggen. Om te beginnen moet u de grond goed voorbereiden, zet de grond waar u het grind wilt gaan leggen af met draad en paaltjes. Wanneer u dit heeft gedaan kun je de grond vlak maken. Op de vlakke grond kunt u een worteldoek plaatsen die u daarna op maat hoort te snijden.

Wanneer u op het worteldoek een stabiliserende laag heeft aangebracht kunt u uw siergrind gaan aanleggen. Bij het aanleggen van grind kunt u ook gebruik maken van grindmatten. Door het grind te verdelen over de matten creëert u een oprit of pad die minder gevoelig is voor verzakken bij zware belasting.