Gratis bezorgen boven € 750,-
Gratis bezorgen boven € 750,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 99,95.
Bezorging en Service in heel Belgie
Binnen 7 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Buxus planten

Buxus planten is een sierlijke solitair (alleenstaand) of strak in een haagje. U kunt makkelijk bij ons goedkoop online kopen, tegen scherpe prijs. Wij leveren kwaliteit en ziekte vrij. Maar ook een goed alternatief voor een Buxus is de Ilex Crenata 

De wintergroene Buxus is zowel 's zomers als 's winters aantrekkelijk voor in de tuin en op het balkon of terras.

Bij onlinegroen.nl koopt u kwaliteit met 2 jaar 100% aankoop garantie op al onze producten.

Meer informatie >

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De buxus planten. De buxus is een haag die veel voorkomt in de Nederlandse tuinen. De buxus is een favoriet van zowel de fanatieke tuiniers of bij mensen zonder groene vingers. De verzorging van de buxus kunt u zo makkelijk of zo moeilijk maken als u zelf wilt. Een buxus kan zowel in de zon als in de schaduw geplant worden. De buxus hoeft niet vaker dan twee keer per jaar gesnoeid te worden. Hij kan ook in vele vormen of figuren gesnoeid worden, dit vergt meer onderhoud. En dus ook vaker een snoeibeurt.

Wanneer planten de buxus planten?

De buxus kan eigenlijk altijd geplant worden. Zolang er geen vorst in de grond zit, kan er worden geplant. De beste periode om te planten is tussen Oktober en Juni. In deze periode hebben de struikjes de meeste kans om goed aan te slaan. Hoeveel per strekkende meter er geplant kunnen worden, ligt aan de grote van de bestelde maat. Het liefst staat de buxus in voedzame en kalkrijke grond. De struikjes zijn tevreden met een plekje in de volle zon of half in de schaduw. Voorbereiding van het planten. Voor dat je gaat planten is het belangrijk dat de gaten gegraven worden. Probeer het gat ongeveer anderhalf keer zo diep te graven als de kluit. Zo kunt u nog verse aarde of mest toevoegen.

Het planten van de buxus.

Plaats de buxus in het gegraven gat. Zorg dat de bovenkant van de kluit ongeveer gelijk ligt met de grond. Vul de overgebleven ruimte en stamp het geheel goed aan. Verzorging. Net na het planten, en de eerste periode is het belangrijk dat de buxus regelmatig water krijgt. De wortels moeten hun plek nog vinden, zodat ze voldoende voeding en vocht uit de grond kunnen halen. Door ze regelmatig water te geven zullen ze beter aan te slaan.

Bezorgen van de Buxus planten.