Gratis bezorgen boven € 750,-
Gratis bezorgen boven € 750,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 99,95.
Bezorging en Service in heel Belgie
Binnen 7 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Lindeboom

Lindeboom kopen (Tilia) bestaan er ongeveer 25 soorten en komen veel in Europa, Noord-Amerika en Azie voor.

De linde laat zich ook heel makkelijk leiden zodat er een scherm gemaakt kan worden. U kunt bij ons makkelijk ook grote Lindeboom kopen tegen scherpe prijs.

Bij onlinegroen.nl koopt u kwaliteit met 2 jaar 100% aankoop garantie op al onze producten.

Meer informatie >

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Over de linde boom.

Er zijn ontzettend veel soorten linde bomen. Van de winterlinde tot de bekende leilindes die vroeger voor elke boerderij stonden. De lindeboom komt van nature uit de Benelux. Ze behoren tot de grootste loofbomen. Een linde kan niet alleen heel oud worden maar ook heel hoog. De bomen bloeien in juni, er zullen dan veel bijen en hommels op afkomen.

Soorten lindebomen.

De meeste bekende lindeboom is toch wel de leilinde. De takken worden hierbij horizontaal gebogen en aan een frame vast gemaakt. Vroeger werden deze bomen als zonwering voor boerderijen gebruikt. Tegenwoordig is word hij weer heel populair voor in de tuin om privacy te maken. Het is een boom die weinig ruimte in beslag neemt, maar een prachtige haag op stam kan maken in het verlengde van de schutting. Ook is de winterlinde een populaire linde. Dit om zijn kleine blaadjes en omdat een zeer sterkte boom is. In de winter worden de bladeren van de boom prachtig geel. Het is een bladverliezende linde. In juni zullen er aan de winterlinde geurende lindebloesems groeien en in de herfst zullen er kleine ronde vruchten aan groeien.

Het planten van een lindeboom.

De lindebomen kunnen prima in parken en tuinen. Ze kunnen op elk grondsoort groeien en prima tegen droogte. Het liefst staan ze wel in de zon of half schaduw. De beste periode om te planten is tussen Oktober en Juni.

Het bezorgen van de lindeboom.

Een lindeboom kan door heel Belgie bezorgd worden. Voor het ophalen van een magnolia-stellata heeft u een auto met aanhanger of een bus voor nodig. Deze moeten vaak gehuurd worden. Met onze bezorgservice leveren wij uw boom vakkundig en snel bij u thuis en zetten hem ook nog in de achtertuin indien dat nodig is. Wij leveren door heel Nederland en België. Onlinegroen.nl bezorgd voor een standaard bezorgtarief. Dit geldt voor heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden en voor België.

Snoeien van de lindebomen.

Bij een leilinde is het ontzettend belangrijk elk jaar de scheuten op de stam en scheuten die de verkeerde kant op groeien te snoeien. Alleen dan zul je een dicht bladerscherm creëren. Dit kan in de zomer zeker voor verkoeling in huis zorgen.