Gratis bezorgen boven € 750,-
Gratis bezorgen boven € 750,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 99,95.
Bezorging en Service in heel Belgie
Binnen 7 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Harken

Harken Om uw tuin goed te kunnen onderhouden bent u natuurlijke allerlei verschillende tuingereedschappen nodig om flink aan de slag te kunnen. Zo kan een van deze benodigdheden natuurlijk ook een hark zijn, hiervoor kunt u terecht bij het ruime assortiment dat Online Groen voor u beschikbaar heeft gesteld.

Meer informatie >

20 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

20 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Bij Online Groen kunt u terecht voor al uw benodigdheden wat betreft uw tuingereedschap. Zo komt u onder andere verschillende soorten harken tegen, maar welke functies kan een hark nou hebben en wat zijn aandachtspunten voor u bij het aanschaffen?

Harken voor verschillende doeleinden.

Een hark is een soort tuingereedschap dat voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt, dit ligt aan het type hark dat u aanschaft. Zo kan een bladhark natuurlijk worden gebruikt voor het bij elkaar verzamelen van bladeren om ze daarna op te ruimen om weer een net aanzicht te creëren in uw tuin. Een verticuteerhark word zoals de naam het als aangeeft gebruikt om het gazon te verticuteren. Dit houd in dat u de vilt laag weghaalt die in uw gazon groeit, deze vilt laag bestaat uit mos en dode grassen. Door uw gazon te verticuteren lucht het als het ware en kan water weer door de bodem worden opgenomen. Ook kan er dan weer meer licht en lucht tot de bodem doordringen, dit zorgt er allemaal voor dat uw gazon beter en mooier zal groeien.

Verder kunt u natuurlijk ook de keuze maken voor een hooihark, deze is natuurlijk bedoelt voor het harken van hooi. En zo kunt u een gazonhark gebruiken voor het bij elkaar harken van gemaaid gras. Een gazonhark is hiervoor erg geschikt omdat het ronde tanden heeft, dit in tegenstelling tot een bladhark met platte tanden. Een andere toepassing van een hark is het voorbereiden van een stuk grond voor inzaaien. Door de grond af te werken met een hark creëert u namelijk een geschikt zaaibed, hier kunt u eventueel ook een handharkje voor aanschaffen. Welk soort hark u ook nodig heeft, bij Online Groen vind u zeker de hark die geschikt is voor u!

Soorten materialen voor een hark.

Er zijn natuurlijk ook verschillende materialen die worden gebruikt voor een hark. Zo kan er worden gekozen voor metaal of kunststof. Het voordeel van metaal is natuurlijk de stevigheid en daarmee ook de duurzaamheid, hierbij moet u echter wel rekening houden met het onderhoud. Een kunststof hark is daartegen lichter in gewicht en qua prijs vaak goedkoper. Een kunststof hark gaat echter wel minder lang mee.

Wat betreft het onderhouden van een metalen hark is het belangrijk dat u na gebruik de hark schoon maakt met een droge borstel en het zand en eventueel onkruid, gras en dergelijke eraf veegt. Ook kan een metalen hark gaan roesten, dit kunt u eraf schuren met een staalborstel of simpelweg met schuurpapier.

Welke hark bij welke omstandigheden gebruiken.

Maar waar moet u nou opletten bij het aanschaffen van een hark? Kies allereerst de juiste hark die past bij de werkzaamheden die u in gedachten heeft. Zo zult u de hark optimaal kunnen gebruiken en behoed u zich voor het verspillen van energie aan het werken met een verkeerde hark.

Let daarnaast ook op de steel, het is namelijk belangrijk dat deze past bij uw lengte. Wanneer de steel te kort is heeft u namelijk een grotere kans op rugklachten. Dit is natuurlijk erg vervelend en is iets wat u graag wilt voorkomen.