Gratis bezorgen boven € 750,-
Gratis bezorgen boven € 750,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 99,95.
Bezorging en Service in heel Belgie
Binnen 7 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Lavendel

Lavendel soorten online makkelijk kopen. Deze zijn winterhard in ons klimaat, groenblijvend en uitstekend geschikt om er haagjes mee te maken of om een hoekje in de border mee te vullen. 

Lavendel trekt door zijn geur vlinders en andere insecten aan.

Bij onlinegroen.nl koopt u kwaliteit met 2 jaar garantie op al onze producten.

Meer informatie >

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Lavendel is een van de meest populaire tuinplanten. Dit komt vooral omdat hij het hele jaar decoratief is en groenblijvend is. Ook verspreidt de plant een heerlijke geur. Op deze geur komen veel vlinders en bijen af. De meest bekende en voorkomende lavendelstruik is toch wel die met de grijsgroene bladeren en prachtige violetblauwe bloemen. De vrij kleine bloemetjes zitten in schijnaren. Meestal 5 tot 8 centimeter lang. De bladeren zijn grijsgroen en lancetvormig. De lavendel word meestal net zo toegepast als een vaste plant, maar officieel is het een struikje en dus geen vaste plant. Toch wordt vaak gebruikt als een normale tuinplant.

Soorten lavendel.

Lavendel hoort bij de lipbloemenfamilie. Er bestaan dan ook wel meer dan 30 soorten. De meeste soorten komen in het gebied ronde Middellandse Zee voor. De meeste voorkomende lavendel is toch wel de lavendel ‘Hidcote’. Je moet zeker goed kijken of het lavendel soort wel geschikt is voor ons klimaat. Zo heb je ook nog lavendel met een lichte tint, wit of roze. Een lavendel bloeit in juli en augustus. Een lavendel is een plant die nagenoeg in elke tuin past. Een lavendel kan je dan ook in groepen planten, in een border of als een haagje.

Stanplaats van een lavendel.

Lavendel houdt van een luchtige grond. Het liefst ook nog een grond die tegelijk kalkhoudend is. Plant je hem in de volle zon zal hij een nog mooier resultaat geven. In de schaduw kan hij prima groeien, maar kan de bloei tegenvallen. Ook kan de lavendel redelijk goed tegen droogte. Een lavendel kan je het hele jaar door planten. Hij wordt namelijk het hele jaar door in pot geleverd. Bij het planten in de periode tussen juni en oktober heeft de lavendel meer nazorg nodig. Vooral in periodes waarin het niet of nauwelijks regent is het aan te raden dagelijks voldoende water te geven. Niet teveel want hierdoor zal de lavendel geel worden en zullen de wortels gaan rotten.

Bezorgen van lavendelsoorten.

Het bestellen van een lavendel kan makkelijk en snel online het is net een online Intratuin. Wij zorgen voor de bezorging. Wij kunnen al uw struikjes snel en vakkundig bij u thuis bezorgen. Indien nodig kunnen wij ze zelfs in de achtertuin zetten. Het bezorgen kan makkelijk en snel, of u nu in Amsterdam, Utrecht of in Groningen woont. Wij leveren door heel Nederland en België. U betaald een vast bezorgtarief, ongeacht waar het geleverd moeten worden. Dit met uitzondering van de Waddeneilanden en België. De bestelling zal binnen 5 werkdagen bij u worden afgeleverd.

Lavendel soorten bezorgen in elke provincie. Provincie Gelderland, provincie Utrecht, provincie Zuid-Holland, provincie Noord-Holland, provincie Limburg, provincie Flevoland, provincie Zeeland, provincie Brabant, provincie Drenthe, provincie Friesland, provincie Overijssel en provincie Groningen.

Snoeien van een lavendel soorten.

Snoei kan voor een lavendel zeker van belang zijn. Als je niet snoeit gaat de struik zich verhouten aan de onderkant. Lavendel struiken krijgen op den duur losse, houtige takje. De groeiwijze worden dan

meer open. De vorm kan dan lelijk gaan worden en hij zal ook minder, of minder mooi gaan bloeien. Daarom is het aan te raden om elk jaar minimaal 1 keer snoeien. Nog beter is het twee keer per jaar te doen. Dan behoud je een struikje wat compact is en in de zomer rijkelijk zal bloeien. Snoei in April, of net voor de groei begint in het voorjaar. Knip ongeveer een derde van alle scheuten af. Je mag nooit bladeren weg knippen. De lavendel loopt namelijk zeer moeilijk weer uit op hout. Of zelfs helemaal niet meer. Na de bloei kan je de lavendel opnieuw snoeien. Alleen dan heel minimaal. Je knipt dan alleen de uitgebloeide bloemen er uit, maar niet tot op het hout!

Andere bekende soorten struiken zijn toch wel de Hortensia en de Rhododendron.