Catalpa kopen

Catalpa bolboom kopen | Deze catalpa heeft een zeer decoratieve vorm, en geschikt voor kleinere soorten tuinen maar ook de voortuin en stads tuin . De catalpa op stam is fris helder groen van kleur en heeft mooie bladeren.

De Catalpa bignonioides nana is een snelgroeiende middelgrote bol boom op stam heeft een breed spreidende ronde kroon en kan uiteindelijk een hoogte bereiken van circa 10m-15m. Om het makkelijk te maken hebben wij een Top 4 hieronder gezet. Bij Onlinegroen koopt u kwaliteit met 2 jaar 100% aankoop garantie op al onze producten. Je koopt alleen A kwaliteit kopen tegen scherpe prijs.

Over de catalpa boom.

De catalpa bomen zijn prachtige bomen met een grote sierwaarde. De kroon van de catalpa is heeft een grillige vorm en lage vertakkingen. Hierdoor heeft een catalpa boom een vrij korte stam. De stam van de catalpa heeft ondiep gegroefde schort. De bladeren van de catalpa hebben een hartvorm. De bladeren van de catalpa verschijnen laat in het voorjaar. In de herfst worden mooie groene hartvormige bladeren geel. De bloemen van de catalpa zijn wit en klokvormig en staan in pluimen. De pluimen blijven in de winter aan de boom hangen. Een catalpa kun je het hele jaar door planten, de beste periode is van oktober tot juni. In de zomer worden catalpa bomen in pot geleverd. Een catalpa heeft weinig onderhoud nodig. Zo hoef je hem alleen in het najaar bij te snoeien na gewenste lengte van de takken.

Wij snappen dat de tuin een grote uitgave is daarom geven wij graag zekerheid.

Wij zijn lid van een keurmerk.

De kroon van de Catalpa boom is grillig en heeft een lage vertakking waardoor de stam meestal vrij kort is. Voor de populaire catalpa wordt de kroon op een stam van gemiddeld 2 meter. De grijsbruine, ondiep gegroefde schors schilfert in plaatjes af. Het harde hout van de twijgen is breekbaar. De Catalpa heeft grote, hartvormige bladeren, deze verschijnen laat in het voorjaar en valt relatief vroeg af. In de herfst kleurt het blad geel. De witte, klokvormige bloemen staan in opstaande pluimen. De peulen blijven in de winter aan de boom hangen. Oppervlakkig wortelend met vlezige wortels. De Catalpa bignonioides zijn prachtige bomen met grote sierwaarde.

Lees ook onze review en beoordelingen van ons bedrijf.

Catalpa planten waneer?

Catalpa kunnen het hele jaar door geplant worden, de beste periode is van 1 oktober tot 1 juni. In de zomer worden ze in pot geleverd.

Bezorgen Catalpa bignonioides.

Het bezorgen van Catalpa boom is een vak apart. Een boom heeft al snel een lengte van 3 meter. Om deze te vervoeren heeft een goede aanhanger nodig of grote bestelbus. Met onze eigen bezorgservice leveren wij uw boom vakkundig en snel bij u thuis en zetten hem ook nog in de achtertuin indien dat nodig is. 

Bestellen van Catalpa.

Het is makkelijk online uitzoeken en bestellen, of u nu in Amsterdam Utrecht of in Groningen woont wij leveren door heel Nederland en Belgie. Alle catalpa bomen kunnen tegen een vaste prijs worden bezorgd, of u kunt ze ook op afspraak afhalen bij onze vestiging in Voorthuizen. 

Catalpa snoeien.

Catalpa snoeien bignonioides 'Aurea' boom vraagt weinig onderhoud en snoei. Snoeien in het najaar, de takken terugknippen tot gewenste lengte.