Gratis bezorgen boven € 750,-
Gratis bezorgen boven € 750,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 99,95.
Bezorging en Service in heel Belgie
Binnen 7 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Catalpa boom kopen

Catalpa bolboom kopen | Deze catalpa heeft een zeer decoratieve vorm, en geschikt voor kleinere soorten tuinen maar ook de voortuin en stads tuin . De catalpa op stam is fris heldergroen van kleur en heeft mooie bladeren.

De Catalpa bignonioides nana is een snelgroeiende middelgrote bol boom op stam heeft een breed spreidende ronde kroon en kan uiteindelijk een hoogte bereiken van circa 10m-15m. Om het makkelijk te maken hebben wij een Top 4 hieronder gezet. Bij Onlinegroen koopt u kwaliteit met 2 jaar aankoopgarantie op al onze producten. Je koopt alleen A kwaliteit kopen tegen een scherpe prijs.

Over de catalpa boom.

De catalpa bignonioides nana bomen zijn prachtige bomen met een grote sierwaarde. De kroon heeft een grillige vorm en lage vertakkingen. Hierdoor heeft een catalpa boom een vrij korte stam. De stam heeft ondiep gegroefde schort. De bladeren hebben een hartvorm en verschijnen laat in het voorjaar. In de herfst worden mooie groene hartvormige bladeren geel. De bloemen van de catalpa zijn wit en klokvormig en staan in pluimen. De pluimen blijven in de winter aan de boom hangen. Je het hele jaar door planten, de beste periode is van oktober tot juni. In de zomer worden bomen in pot geleverd. Een catalpa heeft weinig onderhoud nodig. Zo hoef je hem alleen in het najaar naar de gewenste lengte van de takken.

Wij snappen dat de tuin een grote uitgave is daarom geven wij graag zekerheid.

De kroon van de Catalpa boom is grillig en heeft een lage vertakking waardoor de stam meestal vrij kort is. Voor de populaire catalpa wordt de kroon op een stam van gemiddeld 2 meter. De grijsbruine, ondiep gegroefde schors schilfert in plaatjes af. Het harde hout van de twijgen is breekbaar. Hij heeft grote, hartvormige bladeren, deze verschijnen laat in het voorjaar en vallen relatief vroeg af. In de herfst kleurt het blad geel. De witte, klokvormige bloemen staan in opstaande pluimen. De peulen blijven in de winter aan de boom hangen. Oppervlakkig wortelend met vlezige wortels. De Catalpa bignonioides zijn prachtige bomen met grote sierwaarde.

Een catalpa planten wanneer?

Catalpa bomen kunnen het hele jaar door geplant worden, de beste periode is van 1 oktober tot 1 juni. Plant de boom niet wanneer het vriest of sneeuwt. Een catalpa kan snel bevriezen. In de zomer worden ze in pot geleverd. Plant je hem in de zomer wees er dan van bewust dat hij dagelijks voldoende water krijgt. Dit om uitdroging te voorkomen. Een catalpa plant je het beste op een beschutte plek. Dit omdat ze slecht tegen vorst kunnen. Ze zullen anders kapot vriezen. Het beste is in de zon of half schaduw. Ideale grond om de catalpa op te planten is zand of leem. Op een frisse grond groeien ze het beste.

Bezorgen van een Catalpa boom.

Het bezorgen van Catalpa boom is een vak apart. Een boom heeft al snel een lengte van 3 meter. Om deze te vervoeren heeft u een goede aanhanger nodig of grote bestelbus. Met onze eigen bezorgservice leveren wij uw boom vakkundig en snel bij u thuis en zetten hem ook nog in de achtertuin indien dat nodig is. Het is makkelijk online uitzoeken en bestellen van een catalpa, of u nu in Amsterdam Utrecht of in Groningen woont wij leveren door heel Nederland en België. U betaald een vast tarief voor het bezorgen. Ongeacht waar je de bestelling bezorgt wilt hebben, uitgezonderd de Waddeneilanden. De bestelling wordt binnen 3 tot 5 werk dagen bij u afgeleverd.

Catalpa bezorgen in elke provincie Gelderland Utrecht Zuid Holland Noord Holland Limburg Flevoland Zeeland Brabant Drenthe Friesland Overijssel Groningen.

Het is makkelijk online uitzoeken en bestellen, of u nu in Amsterdam, Utrecht of in Groningen woont wij leveren door heel Nederland en België. Alle catalpa bomen kunnen tegen een vaste prijs worden bezorgd, of u kunt ze ook op afspraak afhalen bij onze vestiging in Voorthuizen.

Catalpa snoeien.

Catalpa snoeien, bignonioides 'Aurea' boom vraagt weinig onderhoud en snoei. Een Catalpa kun je het beste snoeien in oktober of november. De meeste bomen snoei je in de winter. Maar een catalpa bevriest snel. Dit is de reden dat je in oktober of november de boom als snoeit. Belangrijk is dat het tijdens het snoeien niet vriest. Tijdens het snoeien kunnen de takken dan scheuren. Snoei elke tak afzonderlijk af tot gewenste lengte. Een catalpa loopt pas laat uit. Het kan wel mei zijn voordat de nieuwe bladeren groeien. Groeien ze dan gaat het snel. Binnen tien dagen heeft u een boom volledig groen!