Gratis bezorgen boven € 750,-
Gratis bezorgen boven € 750,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 99,95.
Bezorging en Service in heel Belgie
Binnen 7 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Wilgenboom

Een wilgenboom kopen. De wilg is een geslacht van tweehuizige bomen. Een bladverliezende boom. In de herfst verliest het zijn bladeren, in de winter is het een kale boom. De wilgenboom is makkelijk in onderhoud en decoratief.

Wij leveren de wilgenboom door heel Nederland tegen de goedkoopste prijs. Kwaliteit staat bij ons voorop. Bij onlinegroen.nl koop u kwaliteit met 2 jaar aankoopgarantie op al onze producten.

 

Een wilgenboom is een tweehuizige boom. Een wilg is een pioniersplant. Hij groeit het liefst langs rivieren of langs sloten en plassen. Het liefst op de grens van land en water. Het is een bladverliezende boom, dit betekend dat het in de winter een kale boom is. De boom heeft een verspreide bladstand. Een wilgenboom bloeit met katjes. Deze groeien uit de zijknoppen van een twijg. Een wilgen katjes zit of staat. Ze hangen niet zoals bij de populieren. Ze verschijnen meestal voordat de bladeren groeien. Op de katjes komen veel bijen en hommels op af. Een wilgenboom wordt meestal niet ouder dan vijftig jaar. De bladeren zijn meestal lang en smal. De randen zijn gezaagd.

Soorten wilgenboom.

Een wilgenboom is een soort wat veel voorkomt in Nederland. Ze bepalen toch wel het Nederlandse landschap. Een wilgenboom moet regelmatig geknot worden, anders al de boom na enkele jaren gaan scheuren. Ook is de treurwilg een boom die je veel ziet in Nederland. Een boom met de takken naar beneden hangend. Vandaar de naam treurwilg.

Een wilgenboom planten deze houdt van een vochtige bodem, zoals langs sloten of rivieren. Ook hebben ze veel behoefte aan licht. Het is daarom belangrijk dat je ze in de zon plant. Een wilg is een snelgroeiende boom. Houd hier rekening mee waar je de wilg plant. De wilg kun je het hele jaar door planten. Al is de beste periode tussen oktober en juni. In de zomer is het belangrijk dat na het plaatsen de wilg dagelijks van genoeg water wordt voorzien. Qua grondsoorten zijn ze zeer makkelijk.

Het snoeien en verzorgen van de wilgenboom. Een wilgenboom vergt weinig onderhoud. Ze houden van water en zon. Het beste kun je in de winter of het vroege voorjaar snoeien. Per soort maakt het verschil hoe vaak je snoeit. Een treurwilg kun je één keer per twee jaar compleet terug snoeien tot een bepaalde omvang die gewenst is. Door vaker te snoeien zijn ze ook geschikt voor de wat kleinere tuinen.

Het bezorgen van een wilgenboom.

Het bezorgen van een wilgenboom is een vak apart. Een boom heeft al snel een lengte van 3 meter. Om deze te vervoeren heeft een goede aanhanger nodig of grote bestelbus. Met onze eigen bezorgservice leveren wij uw boom vakkundig en snel bij u thuis en zetten hem ook nog in de achtertuin indien dat nodig is. Het is makkelijk online uitzoeken en bestellen, of u nu in Amsterdam, Utrecht of in Groningen woont, wij leveren door heel Nederland en België. U betaald een vast tarief voor het bezorgen. Ongeacht waar je de bestelling bezorgt wilt hebben, uitgezonderd de Waddeneilanden. De bestelling wordt binnen 3 tot 5 werkdagen bij u afgeleverd.

Wilgenboom bezorgen in elke provincie.

Provincie Gelderland, provincie Utrecht, Provincie Zuid Holland, provincie Noord Holland, provincie Limburg, provincie Flevoland, provincie Zeeland, provincie Brabant, provincie Drenthe, provincie Friesland, provincie Overijssel en provincie Groningen.