Gratis bezorgen boven € 750,-
Gratis bezorgen boven € 750,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 99,95.
Bezorging en Service in heel Belgie
Binnen 7 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Leibeuk kopen

Leibeuk fagus sylvatica kopen | Fagus sylvatica is de Latijnse naam van deze leiboom. Het is een bladhoudende leiboom, deze kan het hele jaar geplant worden. De leibeuk is er in een groene en rode variant. Online bestellen bij de beste kwekerij voor de beste prijs. Bij onlinegroen.nl koopt u kwaliteit met aankoopgarantie op al onze producten.

De leibeuk is een prachtige kleurrijke boom. Het is een boom die steeds populairder wordt in de Nederlandse tuinen. Het zijn niet alleen de kleuren van de bladeren die hem prachtig maken in het voor- en najaar, maar het is ook nog eens een bladhoudende boom. De verdorde bladeren van de boom blijven namelijk in de winter eraan hangen. Pas in het voorjaar als de boom opnieuw uitloopt zal hij zijn bladeren verliezen. Een leibeuk heb je in lei vorm, maar ze zijn er ook als een haagvorm. Het is dus mogelijk om er een haag in de lucht mee te maken. Het is een boom die gekweekt word in lei vorm. Van nature is het een boom met een opgaande groeivorm. Hierdoor is het van belang dat de snoei van de leibeuk jaarlijks wordt bij gehouden. Je hebt een rode leibeuk en een groene leibeuk.

Maar deze beuken zijn ook in een haag beschikbaar ook wel Beukenhaag genoemd.

De leibeuk planten.

Een leibeuk is makkelijk zelf te planten. Ze worden het hele jaar met kluit geleverd. Voor een leibeuk is het beter dat ze met kluit worden geleverd, zo slaan ze beter aan. Je kunt de bomen het hele jaar door planten. De makkelijkste periode om te planten, is in het voor- of najaar, in deze periode is de nazorg bij de bomen een stuk makkelijker. Dit heeft te maken met de temperatuur en de hoeveelheid regen die er valt. Bij het planten in het voor of najaar hoeven de bomen niet veel extra water krijgen. In de zomer is het aan te raden om na het planten 2 keer per dag water te geven. Dit om het aanslaan een grotere kans te geven en uitdroging zo tegen te gaan. Het liefst staan deze bomen in de zon of half in de schaduw. Ze groeien in elk grondsoort. Het is van belang is dat de grond niet te nat is. Deze bomen houden namelijk absoluut niet van natte voeten.

Een leibeuk bezorgen.

Het bezorgen van een leibeuk is een vak apart. Bomen kunnen al snel een lengte van 3 meter hebben. De leibeuk wordt met kluit geleverd en zijn wat zwaardere bomen, daarom is het niet mogelijk om deze in een auto te vervoeren. Wilt u deze vervoeren heeft u een goede aanhanger of een grote bestelbus nodig. Met onze bezorgservice leveren wij uw boom vakkundig en snel bij u thuis. Wij zijn een bedrijf met veel ervaring en werken ook nauw samen met bedrijven die veel ervaring hebben met het bezorgen van de leibomen. Het zou jammer zijn als de bomen onnodig veel beschadigen, terwijl dit voorkomen had kunnen worden. Het bezorgen van een leibeuk. Een leibeuk kopen en wij bezorgen in heel Nederland zoals deze provincies: Provincie Friesland, provincie Groningen, provincie Drenthe, provincie Overijssel, provincie Gelderland, provincie Utrecht, provincie Zuid – Holland, provincie Noord – Holland, provincie Limburg, provincie Flevoland, provincie Zeeland en provincie Brabant.

Het snoeien van een leibeuk.

De leibeuk kun je het beste in maart of april snoeien. Het is van groot belang dat de snoei jaarlijks wordt bijgehouden. Het is namelijk een boom die van nature een opgaande groeivorm heeft. Houd in de snoei niet bij dan zullen de takken weer een opgaande groei waarnemen.

Rode leibeuk

Groene leibeuk.