Gratis bezorgen boven € 750,-
Gratis bezorgen boven € 750,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 99,95.
Bezorging en Service in heel Belgie
Binnen 7 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Beukenhaag kopen

Beukenhaag planten kopen | dit is een goedkope bladhoudende haag. Ze zijn er in 2 verschillende kleuren, de rode en de groene variant. In het Latijns wordt de beukenhaag ook wel Fagus Sylvatica genoemd. Deze haag wordt veel aangeplant en daarom zijn het de 2 bekendste soorten. Maar wanneer is nou de beste periode om een beukenhaag te planten? Dit is een goede vraag, verder op de pagina geven we daar een uitgebreid antwoord op.

Het blad van de planten blijft er in de winter aanzitten, dat betekent dat de beukenhaag bladhoudend is. Het blad valt pas af wanneer het nieuwe blad uitkomt. Een fagus sylvatica is ook een smalle hoge haag. Een beukenhaag is in de zomer absoluut dicht en in de winter heeft het een beperkte doorkijk. Bij het aanplanten is het zeer belangrijk dat de wortels vochtig blijven. Bij ons is het makkelijk online bestellen, kwaliteit tegen een scherpe prijs. Bij onlinegroen.nl koopt u kwaliteit met garantie op al onze producten.

Beukenhaag hoeveel per meter?

Beukenhaag, hoeveel per meter? er zijn 2 mogelijkheden voor een dichte of een wat minder dichte haag, waarom zou je er meer planten dan nodig is. Je kun er 5 of 9 per strekkende meter aanhouden. Bij bijvoorbeeld een enkele rij mag er 5 stuks per meter worden aangehouden. Voor een dubbele rij kunnen er 9 per meter aanhouden worden. Door meerdere beukenhaag per strekkende meter te planten, creeer je sneller een volle en mooiere haag. Ook tegen het omwaaien van de stengels is het beter om een dubbele rij te hebben. Als ze op een winderige plaats staan is het aan te raden om er tijdelijk een draad langs te zetten. Mocht het dan hard gaan waaien komen niet alle wortels bloot te liggen. Mocht dit wel gebeuren, drogen de beuken snel uit en dan gaan ze het niet overleven. Ons advies is om hier zorgvuldig mee om te gaan. De breedte beukenhaag is voor een enkele rij 30 cm.

Beukenhaag planten wanneer?

Beukenhaag kan het hele jaar geplant worden. De makkelijkste periode is tussen ongeveer 1 oktober en 1 juni, want dan wordt de beukenhaag wortelgoed geleverd, in de zomer wordt hij in pot geleverd. Dit heeft meer nadelen, ze zijn in de zomer duurder en moeten ze elke dag van water worden voorzien. Dit kan wel goed gaan, maar er zit meer risico aan met het aanslaan. Je kun de beukenhaag prima zelf planten, dit is niet een hele moeilijke opgave, voor meer informatie bij het aanplanten vind je de informatie voor het aanplanten. Ook is het heel belangrijk dat ze in goede beukengrond geplant worden. In zandgrond kunnen de struiken niet aanslaan, omdat ze er geen voeding uit kunnen halen. Zorg ervoor dat er rond de kluit minimaal 50 cm voldoende goede aarde zit.

Wij snappen dat het een grote uitgave is dus daarom geven wij zekerheid.

Wij zijn lid van een keurmerk, dit betekend dat de webshop altijd de klacht moet oplossen. Mochten zij geen passende oplossing aan de klant bieden dan kunnen zij het keurmerk kwijtraken.

Waarom de beukenhaag planten in pot of kluit.

In de zomer wordt de beukenhaag in pot geleverd, dit is om het vocht bij de kluit te houden, zodat ze niet uitdrogen bij het planten en verplanten van de beukenhaag. In de winter worden ze met losse wortel geleverd, dan is het niet nodig om ze met pot te leveren. Hier is geen scherpe richtlijn voor, dit is puur wat de weeromstandigheden zijn. Is het een koud voorjaar dan kan de beukenhaag langer met losse wortel geleverd worden.

Lees ook onze review en beoordelingen van ons bedrijf.

Bestellen en prijzen.

Het is makkelijk online uitzoeken en bestellen van de beukenhaag. De beukenhaag wordt tegen een vaste prijs bezorgd. U kunt uw bestelling ze ook op afspraak afhalen bij onze vestiging. De prijzen van de beukenhaag zijn veel goedkoper dan bijvoorbeeld het tuincentrum. Dit komt doordat wij geen grote gebouwen hebben op A locaties. Wij houden de kosten juist heel erg laag om het voordeel terug aan de klant te geven. Onze producten komen bij de beste kwekers van Nederland, net als in het tuincentrum. 

Bezorgen van de haag.

Het bezorgen van de beukenhaag. Om deze te vervoeren heeft u een goede aanhanger of grote bestelbus nodig.
Met onze bezorgservice leveren wij uw beukenhaag vakkundig en snel bij u thuis en zetten hem ook nog in de tuin indien dat nodig is. Kijk ook eens bij onze veelgestelde vragen pagina.

Beukenhaag kopen provincie Gelderland provincie Utrecht Zuid-Holland Noord Holland Limburg Flevoland Zeeland Brabant Drenthe Friesland Overijssel Groningen.

Beukenhaag Snoeien en onderhoud.

Beukenhaag snoeien. Deze dient hooguit 2 keer per jaar gesnoeid te worden. Het beste is om de haag in juli te snoeien en zo nodig in september nog een keer. Door de haag goed en op tijd te snoeien blijft de haag vol en mooi in vorm. Voor de rest heeft een beukenhaag weinig onderhoud nodig.

Bekende soorten

Rode beukenhaag

Groene beukenhaag