Gratis bezorgen boven € 750,-
Gratis bezorgen boven € 750,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 99,95.
Bezorging en Service in heel Belgie
Binnen 7 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Laurier-snoeien

Laurier snoeien: Je heb vragen over wanneer en hoe je het beste laurier kan snoeien, en hoe je nu het beste een mooie groene strakke haag kan krijgen.

Een laurier snoeien is niet zo heel ingewikkeld en moeilijk. Het is vooral het doen. Ben je van plan om een haag te gaan planten, dan is een laurier zeker geschikt. Meer tuintips en algemene informatie over het snoeien. Kijk ook eens bij onze -25% korting actie van Laurier die deze maand nog geldig is.

 

Een laurier planten.

Een laurier is het hele jaar door te planten. Van 1 oktober tot 1 juni is de beste periode dan worden ze met kluit geleverd. In de zomer kun je ze wel planten ze worden dan in pot geleverd. In de zomer is het heel belangrijk dat direct na het planten en de tijd daarna de laurier vaak water krijgt. Het liefst twee keer per dag om uitdroging tegen te gaan. 

Wanneer een laurierplant snoeien?

We hebben drie tips voor het snoeien van laurier. Hieronder staan ze op een rij.

Tip 1.

Kies de juiste periode om te snoeien. Dit is zeer belangrijk. Het mag namelijk niet te warm zijn maar ook zeker niet te koud. Het beste is een bewolkte mooie dag. Het beste is om dit te doen in het voorjaar (maart-april)  en het najaar (augustus-september) . Twee keer per jaar is het beste om een mooie strakke haag te krijgen. Je krijgt door twee keer per jaar te snoeien een mooie smalle haag. De hoogte kunt u zelf bepalen door de hoeveelheid je er elke keer vanaf snoeit.

In het voorjaar snoei je net voor de takken uit gaan lopen. Vrij snel na de snoeibeurt groeien er alweer nieuwe bladeren. In het voorjaar is het belangrijk om de dode takken en takken met bruine bladeren te verwijderen. 

De snoeibeurt in het najaar snoei je de nieuwe scheuten aan de takken bij. Dit om een mooie strakke haag in de winter te hebben die uw privacy in de tuin garandeert. 

Tip 2.

Snoei een laurierhaag nooit met een heggenschaar. Een laurierhaag moet je altijd met een knipschaar snoeien. Ga je toch de laurier met een heggenschaar snoeien zullen de bladeren knakken of door midden gaan. En dat veroorzaakt dan dode en gele bladeren. 

Tip 3.

Het snoeien van een laurierhaag met een knipschaar vergt iets meer tijd. Je knipt tak voor tak af. Dit geeft absoluut het mooiste resultaat. Laat de onderkant van de laurier tien centimeter breder dan de bovenkant. Zo vangen alle bladeren even veel zon. 

Gaat de voorkeur uit na een wat lossere haag dan kunt u de laurier één keer per jaar snoeien. De beste tijd is dan in juni.

Kijk ook eens bij onze aanbiedingen. of bij Hortensia snoeien.