Gratis bezorgen boven € 750,-
Gratis bezorgen boven € 750,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 99,95.
Bezorging en Service in heel Belgie
Binnen 7 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Varens

Varens kopen voor in de tuin.| Ideale schaduwplanten. Bekend om zijn geveerde bladeren. Onderhoudsvrij. Wij leveren kwaliteit tegen een normale prijs. De varens zijn het hele jaar leverbaar. U koopt bij onlinegroen.nl kwaliteit met 2 jaar 100% aankoop garantie op al onze varens.

Varens kopen. Een varen is een ideale schaduwplant. De bekendste varens hebben de geveerde bladeren. Meestal rollen deze bladeren zich sierlijk uit in het voorjaar. Er zijn ook varens met aaneengesloten blad. Vaak staan de bladeren van een varen in een krans. De bladeren hebben aan de achterzijde kleine sporen. Elk soort heeft zo zijn eigen bladkleur en hoogte van de plant. Een tuinvaren heeft wel een wortelstok maar bloeit niet. Bent u opzoek naar een plant die prima schaduw verdraagt? Dan is een varen een uitstekende keus. Je kunt varens wel in de zon planten, maar houd de grond dan goed vochtig. Hoe meer zon een varen krijgt, hoe vochtiger de grond moet zijn. Het is een plant die makkelijk toe te passen is in de tuin. In het voorjaar krijgen varen nieuwe varens aan. Het is een winterharde plant, wintergroen hangt af van het soort varen.

Het planten van varens.

Het hele jaar door kun je varens planten. De beste periode om te planten is tussen oktober en juni. Het liefst staan varens op een donker plekje, dit betekend in de schaduw. Het grondsoort moet vochtig en goed doorlatend zijn.

Plantafstanden. Bij grote varens kunt u het beste 2 varens per strekkende meter planten. Bij de wat kleinere varen is het mooier om er 4 of 5 per strekkende meter te planten.

Soorten varens. Wintergroene varens: Een prachtige groenblijvende varen voor in de tuin. Het hele jaar een prachtig plaatje in uw tuin. De naaldvaren is de meest wintergroene varen die er is. Het is een sterke plant, die ook prima als bodembedekker gebruikt kant worden. Ook prima te gebruiken in een border of onder struiken. Een aantrekkelijke plant met glimmende, donkergroene, langgerekte bladeren. Word niet hoger dan 60 cm. Half wintergroene of bladverliezende varens. Dit is bijvoorbeeld de mannetjes varen. Met zijn lancetvormige, geveerde bladen, die licht gebogen en robuust zijn. Het is een half wintergroene plant. Dit betekend dat hij tot diep in de winter zijn fraaie, groene bladeren behoud. Het is wel een varen die wat hoger word. Zo’n 1 meter.

Het bezorgen van een varen.

Om deze te vervoeren heeft een goede aanhanger nodig of grote bestelbus nodig. Met onze bezorgservice leveren wij de varens vakkundig en snel bij u thuis en zetten hem ook nog in de tuin indien dat nodig is. Varens kopen bezorgen wij het in heel Nederland zoals deze provincies: Provincie Friesland, provincie Groningen, provincie Drenthe, provincie Overijssel, provincie Gelderland, provincie Utrecht, provincie Zuid – Holland, provincie Noord – Holland, provincie Limburg, provincie Flevoland, provincie Zeeland en provincie Brabant.