Gratis bezorgen boven € 750,-
Gratis bezorgen boven € 750,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 49,95.
Bezorging en Service in heel Belgie
Binnen 7 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Tuintips Oktober

De herfst is officieel begonnen en het wordt merkbaar kouder buiten. Het is nu tijd om de tuin voor te bereiden op de komende winter.

Planten
Leg een heuveltje grond rondom de onderstam van de rozen, azalea’s, rododendrons en hortensia’s. Zo zijn de planten beter beschermd tegen vorst. Omwikkel de entplaats bij stamrozen met stro, en wikkel er plastic omheen. Vorstgevoelige planten in de tuin geef je bescherming. Haal zomerbloeiende bollen/knollen uit de grond en bewaar ze op een vorstvrije plek. Plant bollen voor een kleurrijke voorjaarstuin. Je kunt bollen ook vroegtijdig in huis in bloei trekken. Breng wat compost aan tussen de vaste planten.

Geef winterbloeiers als Camellia en Helleborus organische mest, geef clematis en rozen wat beendermeel. Verhuis vorstgevoelige kuipplanten naar een winterverblijf. Het best is een lichte ruimte met een temperatuur van 5o C. Let op dat er geen slakken stiekem meeverhuizen onder of in de pot. Plant rozen zonder potkluit. Rozen in pot kunnen het gehele jaar geplant worden. Beplant winterharde potten met winterharde planten. Viooltjes en sierkolen zijn hiervoor geschikt, net zoals groenblijvende beplanting als heide, skimmia en hebe. Bedek eventueel de binnenkant van de pot met noppenfolie voor bescherming tegen vorst.

Tijd om bloembollen als tulpen en narcissen te poten. Eenjarige planten zoals petunia en geranium, hebben hun beste tijd gehad en kun je wegdoen. Tot half oktober kun je vaste planten scheuren. Scheuren betekent dat je de plant in meerdere delen scheurt, de dode delen weghaalt en zo meerdere kleine planten overhoudt. Bladverliezende planten (behalve hagen) kun je ook terugsnoeien.

Bomen, heesters en hagen

Knip oude bloeitakken uit de heide die in de zomer en herfst bloeien. Knip de heg aan de bovenkant om een strakke bovenlijn te krijgen. Breng wat compost aan tussen de heesters. Bedek vorstgevoelige bomen en/ of struiken met een laag afgevallen bladeren.

Fruitbomen

Fruitbomen/struiken kunnen vanaf nu tot in het vroege voorjaar geplant worden. Spit eerst de grond om en schep er compost door. Het fruit aan de bomen pluk je begin oktober en bewaar je op een koele, donkere plaats. Kiwi’s pluk je zo laat mogelijk (in november), maar wel voor de eerste vorst.