Gratis bezorgen boven € 750,-
Gratis bezorgen boven € 750,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 99,95.
Bezorging en Service in heel Belgie
Binnen 7 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Tulpenboom kopen

Tulpenboom kopen. Een snelgroeiende, bladverliezende boom. Een mooie boom met opvallende bladeren. Met mooie bloemen in de maand mei en juni. Ook wel de Amerikaanse Tulpenboom Liriodendron tulipifera genoemd.

Bij ons koopt u kwaliteit bomen tegen een scherpe prijs. Bij onlinegroen.nl koopt u kwaliteit, met 2 jaar aankoopgarantie op al onze producten.

Over de Tulpenboom.

De tulpenboom kopen. De tulpenboom word in het Latijns de Liriodendron genoemd. Dit is het Amerikaanse soort. De tulpenboom is een bladverliezende boom. Dit betekend dat hij in de herfst zijn bladeren verliest en in de winter dus kaal is. Een tulpenboom is een snelgroeiende boom. Dit betekend dat de boom zonder snoeien ook wel een hoogte van 25 – 30 meter kan bereiken. De boom heeft een gladde, grijze schors. Dan de bladeren. De bladeren kunnen wel 20 cm lang en breed worden. Echt gigantische bladeren. De mooie bladvorm van de tulpenboom, maakt het tot een bijzondere uitstraling. De bladeren missen de top. Hierdoor lijkt de vorm van het blad op een tulp. In de herfst krijgt het ook nog eens een prachtige mooie, gele kleur. De tulpenboom krijgt na een aantal jaar mooie bloemen in de zomer. In de maanden juni en juli staat hij dan in volle bloei. Deze bloemen lijken op tulpen. Ze zijn geel met een oranje vlek. Ook heeft de tulpenboom vruchten, deze zijn kegelvormig en groen van kleur.

Het planten van een tulpenboom.

Een tulpenboom zie je vaak in parken. Maar ook in de Nederlandse tuin kan de tulpenboom prima, als hij regelmatig gesnoeid word. Het grondsoort waar de tulpenboom het beste groeit is een vochtige humusrijke en voedselrijke grond. Dit betekend dus een voedzame grond. Het beste is om de tulpenboom jaarlijks een keer te bemesten. Of een tulpenboom in de schaduw, halfschaduw of in de volle zon geplant wordt maakt niet uit. De beste periode om een tulpenboom te planten is van oktober tot november. In deze periode worden ze met kluit geleverd. In de zomer kan het ook wel, maar geef dan op warme dagen of droge periodes de bomen dagelijks voldoende water om uitdroging te voor komen.

Bezorgen van een tulpenboom.

Een tulpenboom ophalen is toch lastig. Al snel moet u een aanhanger of bus huren. Dit hoeft bij onlinegroen.nl niet. Wij bezorgen door heel Nederland voor een vast bezorg tarief. Het maakt niet uit of u in Groningen of Amsterdam woont. Het bezorgtarief is gelijk met uitzondering van de Waddeneilanden en België.

Provincie Friesland, provincie Groningen, provincie Drenthe, provincie Overijssel, provincie Gelderland, provincie Utrecht, provincie Zuid – Holland, provincie Noord – Holland, provincie Limburg, provincie Flevoland, provincie Zeeland en provincie Brabant.

Het snoeien van een tulpenboom. 

Een tulpenboom snoeien. Het snoeien van een lirodendron tulipifera is belangrijk om bij te houden. Een tulpenboom is een snelgroeiende boom. Hierdoor groeit hij snel. Het is verstandig om bij een jonge tulpenboom de dubbele toppen weg te snoeien. Hierdoor krijg je een stabiele boom. In april is het de beste periode om te snoeien. De tulpenboom is in deze periode in ruststand. Je kunt dan ook gebroken takken en bevroren takken verwijderen. Je snoeit terug tot het levende hout. Wil je de tulpenboom niet te groot laten groeien snoei dan ook in de top. Besluit je toch in juni de te laaghangende takken te verwijderen, let er dan op dat de takkraag niet beschadigd.