Gratis bezorgen boven € 750,-
Gratis bezorgen boven € 750,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 99,95.
Bezorging en Service in heel Belgie
Binnen 7 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Parthenocissus quinquefolia engelmannii

Parthenocissus quinquefolia engelmannii kopen. Meestal hebben wij het over de wilde wingerd. De Latijnse naam is dan voor de wilde wingerd de parthenocissus quinquefolia egelmannii.

Een klimplant. De wilde wingerd is een populaire klimplant. Dit komt dan ook zeker door zijn prachtige bladeren in de herfst. In de herfst verkleuren de bladeren namelijk van groen naar een prachtig rode kleur. Het is een feest om naar te kijken. Er bestaat dan ook geen mooiere herfstkleur aan bladeren dan die van de wilde wingerd. Hij bloeit pas aan het einde van het voorjaar. Alleen vallen de groen gele bloemetjes nauwelijks op. De wilde wingerd is een winterharde klimplant, die temperaturen ver onder nul kan weerstaan. Jongen plantjes kan je beter bij strenge vorst wel even afdekken.

De wilde wingerd staat bekend als klimplant, alleen kan je hem ook prima gebruiken als bodembedekker.

Hoe lang word de wilde wingerd?

De wilde wingerd is een sterke klimplant. Hij kan dan maar liefst twintig meter lang worden. Hij is dan ook zeker in staat om een hele muur of schutting te bedekken. De bladeren van de wilde wingerd kunnen dan ook isolerend werken in de zomer. Deze klimplant kan tegen elke muur omhoog groeien. Er word vaak gezegd dat een muur aangetast word door de klimop. In de meeste gevallen is dit onzin. Als je muur goed gevoegd is en geen oude kalkrijke voegen heeft kan er niets gebeuren. Laat je de klimplant tegen het hout omhoog groeien of tegen glas, dan zijn de hechtwortels een stuk lastiger te verwijderen.

Verzorging van de wilde wingerd. Eigenlijk kan deze klimplant op bijna elk grondsoort groeien. Hij stelt namelijk maar weinig eisen. Het enige waar hij niet tegen kan is een plek op het noorden. Een fijne plaats voor de wilde wingerd is dan ook volledig in de zon of half schaduw. Wel is het belangrijk dat de grond waar hij in groeit voldoende voedingstoffen heeft. Niet dat het een uitgedroogde of puin grond is. Verder kun je deze plant het hele jaar door planten. Wel is de periode tussen oktober en juni het beste. Het is namelijk in de periode van juni tot oktober zonniger en droger. Het is dan ook van belang dat je, als je in deze periode plant, de plantjes dagelijks van voldoende water voorziet.

Bezorging van de wilde wingerd.

Het is makkelijk online uitzoeken en bestellen van de wilde wingerd of u nu in Amsterdam, Utrecht of in Groningen woont wij leveren door heel Nederland en België. U betaald een vast tarief voor het bezorgen. Ongeacht waar je de bestelling bezorgt wilt hebben, uitgezonderd de Waddeneilanden en België . De bestelling wordt binnen 5 tot 7 werkdagen bij u afgeleverd.

Snoeien van de wilde wingerd. Over het algemeen is snoei niet nodig. Alleen vind je de klimplant te breed of groot worden dan kan je altijd bij snoeien. Dit kan dan ook het hele jaar door. Aarzel niet als hij begint te overwoekeren, pak de snoeischaar en snoei hem. De wilde wingerd is een sterke plant die dit kan hebben.

Wij leveren alleen kwaliteit struiken. Onze producten komen van de beste kwekers van Nederland. Wij werken samen met de grootste kwekers die veel ervaring in het stekken en op laten groeien van struiken hebben.